Diverse

DIVERSE | Cauzele retenţiei de apă

Cauzele retenţiei de apă pot fi nenumărate, de la un stil de viață nesănătos, până la anumite afecțiuni. Persoanele care se confruntă cu această problemă au articulațiile umflate și dureroase, abdomenul mărit și dificultăți de respirație.

Menopauza, o cauză

În perioada menopauzei, multe femei câștigă câteva kilograme în plus din cauză că țesuturile încep să rețină apa,  din cauză că nivelul de progesteron scade. Și femeile însărcinate se pot confrunta cu această problemă, din cauza schimbărilor hormonale care au loc în corp în timpul sarcinii.

Retenția de apă poate fi și urmarea unui stil de viață sedentar, de aceea este important să faci cel puțin 30 de minute de mișcare, în fiecare zi.

Bolile de ficat pot fi de vină

Corpul poate să rețină apă și din cauza unor boli de ficat, a hipertensiunii arteriale, a hipotiroidismului, a insuficienței venoase cronice, dar și ca urmare a unor afecțiuni renale. În acest caz, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic.

Şi medicamentele pot fi de vină

De asemenea, această problemă poate să apară și din cauza unor medicamente, precum anticoncepționalele, corticosteroizii, antidepresivele și anumite pastile folosite în tratarea hipertensiunii arteriale. În acest caz, trebuie să îți anunți medicul, care va decide ce este de făcut.

O alimentație dezechilibrată

Persoanele care au o deficiență severă de proteine se pot confrunta cu retenția de apă, fiindcă apa din sânge va fi atrasă în țesuturi. În acest caz, ai grijă să ai o alimentație din care să nu îți lipsească proteinele, zi de zi.

Consumă carne slabă, pește, dar și soia, ciuperci, linte și fasole. Și deficiența de vitamine, şi anume B1, B6 și B5 poate cauza o astfel de problemă, de aceea trebuie să te asiguri, în urma unor analize de sânge, că nu ai o astfel de lipsă în organism. De asemenea, redu consumul de cafea și de ceaiuri diuretice.

Sfaturi, pentru a opri retenția de apă

– redu consumul de sare,

– fă sport,

– stai cu picioarele puțin mai sus decât nivelul corpului, astfel încât să îmbunătățești circulația,

– dacă ești nevoit să faci călătorii lungi cu trenul ori cu mașina, fă pauze în care să te plimbi puțin,

– evită băile și dușurile foarte fierbinți.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page