Diverse

DIVERSE | Băutura care reduce nivelul glicemiei

Scorțișoara este un remediu alternativ, chiar unul excelent, care ajută la reducerea nivelului de glucoză și al colesterolului. În plus, poate fi luat fără frică, pentru că nu conține nimic care să provoace efecte adverse.

Scorțișoara este un condiment foarte comun în bucătăriile din întreaga lume. Este adăugată în multe prăjituri, chiar și în unele piureuri. Totodată, este foarte recomandată în medicina naturală pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate.

Un studiu a arătat că persoanele care sufereau de diabet zaharat tip 2 și care au adăugat 6 grame de scorțișoară la dieta zilnică, timp de 40 de zile, au reușit să scadă nivelul glicemiei cu 29 % la fiecare pacient.

Cum ajută scorțișoara la reducerea nivelului de colesterol rău:

Scorțișoara este foarte eficientă în lupta cu colesterolul rău, lucru dovedit și în urma studiului, unde a avut ca rezultat o reducere între 7 şi 27 % a nivelului de colesterol rău.

Iată cum să consumi scorțișoara:

Scorțișoara este un condiment care poate fi consumat în diferite moduri. Îl poți adăuga în prăjituri, băuturi, sau pur și simplu, poți face un ceai delicios pe care să-l bei.

Primul pas în a face acest ceai este de a fierbe o cană de apă, apoi adaugi o linguriță de scorțișoară pudră sau un baton în ea. Apoi, acoperi cana și o lași pentru câteva minute ca să facă infuzie. Îndulcește-l cu o lingură de miere înainte de a-l bea.

O altă modalitate plăcută de a consuma scorțișoară este prin adăugarea în cafea, sucuri, cereale, sau orice altă băutură pe care o bei pe parcursul zilei.

Scorțișoara este foarte ușor de găsit, și este, foarte ieftină. Așadar, nu există niciun impediment pentru a nu te bucura de proprietățile benefice pe care le are asupra organismului. Recomandate sunt batoanele, deoarece rețin mai bine proprietățile și sunt mai concentrate, decât cea pudră.

Chiar dacă scorțișoara este foarte bună și pentru slăbit, dar și pentru a menține sub controlul nivelul glicemiei și al colesterolului, nu înceta să iei medicamentele prescrise de medic. Aceasta doar completează tratamentul medical.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page