ImportantLocal

LOCAL | Injurii și amenințări la adresa polițiștilor din partea unui șofer turmentat

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 03.55, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată cu privire la faptul că într-o parcare situată la intersecţia Calea Naţională – strada Victoriei, şoferul unui autoturism efectuează manevre bruşte de întoarcere, deranjând liniștea publică.

Bărbatul a fost identificat în persoana lui D. A. de 30 ani, din municipiul Botoșani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, faţă de D.A. a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere, fiind eliberata dovadă înlocuitoare, fără valabilitate.         

Întrucât pe parcursul cercetărilor, conducătorul auto a avut o atitudine recalcitrantă, adresând polițiştilor injurii şi ameninţări, acesta a fost sancționat contravențional, potrivit prevederilor Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page