DiverseImportant

DIVERSE | O nouă şosea montană face senzaţie în România. Drumul care rivalizează cu Transfăgărăşan şi Transalpina. De unde porneşte şi unde poţi ajunge!

Transbucegi este o şosea montană mai puţin cunoscută, dar rivalizează cu mult mai celebrele Transfăgărăşan şi Transalpina. Drumul face legătura între Sinaia şi Platoul Bucegilor.

Turiştii care vor să dea la fugă la munte în această vară trebuie să încerce şoseaua alpină Transbucegi, un drum mai puţin cunoscut în comparaţie cu Transfărăşan şi Transalpina. Şoseaua este de fapt Drumul Judeţean 713, a cărui asfaltare a început în 2010 şi s-a terminat, informează tai-tai.net.

Şoseaua are 20 de kilometri, însă doar 17 sunt asfaltaţi. Pentru cei interesaţi, accesul se face din drumul ce leagă Sinaia de Târgovişte, înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1.000, iar altitudinea la care ajunge este de 1.925 de metri. Cei care aleg acest traseu trebuie să conducă atent, deoarece încă n-au fost trasate marcajele, iar semnele de circulaţie şi parapeţii încă n-au fost montate.

Pentru cei care ajung pe Transbucegi, în mai puţin de o oră se poate ajunge pe jos la Cabana Babele, din locul unde a fost oprită asfaltarea. De acolo, au multe alte variante de trasee, printre care cel către Crucea de pe Caraiman, către Releul de pe Vârful Costila sau către Cabana şi Vârful Omul.

MAI MULTE INFORMAŢII ŞI IMAGINI, AICI!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page