ImportantInfractionalLocal

LOCAL | Botoșăneanul „Cap de Porc“ şi-a băgat iubita avocată în puşcărie

Un membru al clanului Corduneanu, aflat în spatele gratiilor, dar şi iubita sa avocată au fost reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar de dare de mită în care a fost implicat şi un angajat al Penitenciarului Iaşi. Potrivit unor surse juridice, şi alţi avocaţi ar fi fost cercetaţi în acest dosar, existând suspiciuni de introducere a unor obiecte interzise în penitenciar. Acestea nu s-au concretizat, însă.

Acţiune de amploare derulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Unul dintre locotenenţii clanului Corduneanu a fost prins în flagrant după ce a mituit un agent pentru a primi telefoane mobile şi băuturi alco­olice în spatele gratiilor, în afacere fiind implicată şi o avocată din municipiul Vaslui, concubina interlopului. Procurorii anticorupţie au lucrat la flagrantul din acest caz pentru mai multe zile, interlopul şi avocata fiind interceptaţi în timp ce negociau cu agentul, ce a fost denunţător, introducerea de obiecte interzise în închisoare. Ieri-seară, cei doi, dar şi un alt complice, au fost prezentaţi Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Toţi trei au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Voia viaţă de nabab în spatele gratiilor

Penitenciarul Iaşi a fost întors pe dos în urmă cu două zile, atunci când, într-o discreţie maximă, mai multe maşini ale anchetatorilor au pătruns în incintă pentru efectuarea flagrantului. Ulterior, în noaptea de luni spre marţi, în jurul miezului nopţii, DNA a dispus arestarea a trei persoane implicate în acest caz, respectiv avocata Alina Mihaela Sca­faru, interlopul Florin Rotariu şi un anume Aurel Craiu.

Potrivit anchetatorilor, totul a început pe 23 aprilie, atunci când Florin Ro­tariu, cunoscut în mediul infracţional ieşean sub numele de „Cap de Porc“, i-a promis unui agent din penitenciar suma de 1.000 de euro pentru ca acesta să-i aducă în spatele gratiilor opt telefoane mobile, un încărcător de telefon şi o cantitate neprecizată de băuturi alcoolice. Rotariu a mai discutat despre „oferta“ sa cu agentul şi pe 24 aprilie, angajatul închisorii mergând la autorităţi şi denunţând fapta.

Duminică, 26 aprilie, iubita interlopului ieşean, Alina Scafaru, avocat în Baroul Vaslui, i-a dat oferit 1.000 de euro unui amic de-al interlopului, Aurel Craiu, acesta din urmă urmând să îi remită banii agentului de penitenciar. Acest lucru s-a întâmplat în aceeaşi zi însă autorităţile au aşteptat ca agentul să-i cumpere bunurile lui Florin Rotariu şi ca acesta să fie prins în flagrant. Astfel, pe 27 aprilie, la orele după-amiezii, agentul i-a remis lui „Cap de Porc“ cele solicitate, iar acesta a fost luat la întrebări în scurt timp de procurorii DNA.

De menţionat că în acest dosar ar mai fi fost cercetaţi şi alţi avocaţi, inclusiv din Iaşi, existând suspiciuni de introducere a unor obiecte interzise în închisoare. Aceste suspi­ciuni nu s-au concretizat însă, au precizat sur­se juridice pentru „Ziarul de Iaşi“.

Condamnat în urma unei dedicaţii muzicale cu cuţitul

Florin Rotariu a fost implicat, în perioada în care se afla în libertate, în mai multe afaceri ale clanului Corduneanu. Acesta a fost indicat de procurorii DIICOT ca fiind una dintre persoanele care au contractat credite false în numele interlopilor. În noiembrie 2014, „Cap de Porc“ era condamnat de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani de închisoare în urma contopirii unei pedepse mai vechi cu una de ultraj contra bunelor moravuri. Rotariu fusese acuzat că a ameninţat cu cuţitul muzicanţii de la o petrecere, dar şi mai mulţi membri ai clanului Tănase, după ce a fost refuzat atunci când a solicitat o dedicaţie muzicală pentru clanul Corduneanu.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page