ImportantLocal

LOCAL | A VIII-a ediție a Concursului Naţional de Arte Plastice ,,Omagiu Ştefan Luchian”

Peste 800 de lucrări de artă, pictură și grafică, realizate de elevi din întreaga țară,  au participat la Concursul Naţional de Arte Plastice ,,Omagiu Ştefan Luchian”, ediţia a VIII-a. Cele mai bune dintre acestea au fost premiate, iar cele mai reprezentative sunt expuse, până pe 18 februarie, la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” din Botoşani.

Cea de-a VIII-a ediție a Concursului Naţional de Arte Plastice ,,Omagiu Ştefan Luchian” a devenit o tradiție pentru învățământul botoșănean, și nu numai, dar mai ales pentru elevii Liceului de Artă Ștefan Luchian, care au încheiat, astfel,  Zilele Liceului, desfășurate în perioada 26-30 ianuarie 2015.

Peste 800 de elevi din toate județele țării, din școli generale sau licee vocaționale, au ales să participe la aceasta compeție organizată special în înainte de 1 februarie, ziua în care s-a născut, la Botoșani, Ștefan Luchian.

Cele mai bune lucrări au fost premiate de un juriu condus de profesorul universitar Carmen Solomonea. Festivitatea a avut loc vineri, la Galeriile de Artă Ștefan Luchian, unde sunt expuse și o parte dintre lucrările participante.

Botoșănenii ar trebui să știe că toate aceste tablouri sunt realizate cu foarte multă măiestrie, talent și nu în ultimul rând cu foarte multă muncă de către  elevii Liceului de Artă “Ștefan Luchian” din Botoșani, dar și de la alte 24 de școli și licee de artă din țară, sau școli și licee cu profil teoretic și tehnologic. Cu certitudine toate aceste lucrări demonstrează vocația de care dau dovadă acești elevi, care nu obișnuiesc să iasă foarte mult în față a declarat Beatrice Păpădie, director Liceului de artă “Ștefan Luchian”

Expoziția rămâne deschisă publicului până pe 18 februarie, iar intrarea este liberă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page