Diverse

DIVERSE | Alternative delicioase şi sănătoase la CHIPSURI şi cartofi prăjiţi – FOTO

Cartofii prăjiți sau chipsurile sunt gustări delicioase, dar nu prea sănătoase. La fel şi dulciurile. Sunt savuroase şi dacă sunt consumate din când în când nu ne dăunează. Dacă facem din astfel de gustări un obicei zilnic, lucrurile se schimbă redical şi deliciul papilelor devine coşmarul organismului.

În loc să apelăm la junk food atunci când ne este foame, putem alege o alternativă mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.

Putem face chipsuri din legume şi alimente cu puţine calorii. Aceste gustări sunt plăcute și nu ne vor provoca procese de conştiinţă mai târziu. Fireşte, excesele sunt de evitat. Un Top 20 al gustărilor delicioase şi sănătoase (vezi galeria foto) a fost făcut de VIRALNOVA.

Chipsuri din dovleac dulce cu un strop de parmezam, din banane sau din dovlecei, din măr, din varză de Bruxelles sau salată creaţă (coapte în cuptor), mămăligă friptă, ridichi la cuptor sau Broccoli (se dau prin ou şi pesmet şi de pun la cuptor), sunt câteva alternative.

Dacă vă place să gătiţi puteţi face gustări mai elaborate, dar sănătoase. Napi şi cartofi în foaie de aluat. Se taie legumele în formă de cartofi pai, fiecare bucată se înveşeşte într-o “păturică” de aluat şi se lasă la cuptor până ce legumele devin moi, iar aluatul se face crocant. Se condimentează după gust, iar la servire se presară brânză şi se lasă o idee la microune, doar cât să se topească brânza. Dacă ţineţi la aspectul din farfurie, câţiva muguri de arpagic vor face ca designul să fie mult mai apetisant.

Sparanghelul la cuptor este o altă opţiune sănătoasă, dar care te face să te lingi pe degete. Sparanghelul poate fi dat prin ou și faină, plus migdale pisate sau se poate presăra un strop de parmezam, când este aproape gata. Reţete sunt cu duiumul pe internet, algeţi una pe gustul vostru. Cu un sos cu care să asezonaţi sparanghelul crocant, succesul acestei gustări sănătoase este asigurat.

Rondele de sfeclă sau telină la cuptor ori tortilla făcută acasă, ar trebui să fie încercate măcar o dată în viaţă. Tortilla de porumb proaspăta poate fi cumpărată, se taie foaia în bucăți potrivit de mari, se pun în tavă şi se lasa la copt.

Doritos sunt nişte chipsuri de tip tortilla la mare căutare în Statele Unite. Reţeta este mai greu de făcut, mai ales din cauza ingredientelor pe care le presupune, dar nu imposibil.

La fel baghete de morcovi, dovlecei sau fasole verde, date printr-un strop de ou şi pesmet, pregătite la cuptor, se dovedesc a fi un deliciu. Condimentaţi gustările ca să fie pe gustul vostru şi puteţi să vă chemaţi şi prietenii la masă.

20-cheesy-spinach-chips 19-green-bean-fries

Vezi mai multe poze aici!

Sursa: evz.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page