ImportantLocal

LOCAL | Exhumare la Copalau in scandalul de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi!

Cazul de la Spitalul de Neurochirurige Iasi ia o noua turnura. Astfel, scandalul in care doi medici sunt acuzati ca au prelevat lichid cefalorahidian de la pacienti, fara acordul acestora, pentru o cercetare, se lasa acum cu dezhumarea unora dintre bolnavii decedati in unitatea medicala. Medicii vor efectua o analiza complexa si completa, acestia urmand sa stabileasca daca pacientii au decedat in urma punctiilor.
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din  Copălău,  decedat în luna iulie 2014,  fost pacient al unuia dintre medici, a fost exhumat luni dimineaţă, în prezenţa procurorilor si a medicilor legisti.

Anchetatorii au ridicat  probe ADN iar medicii legisti vor stabili daca decesul acestuia a avut legatura cu punctiile efectuate de medicul neurochirurg.

O alta victima este un batran in varsta de 75 de ani, care a ajuns la spital in iulie 2014, dupa ce a suferit mai multe leziuni in urma unei cazaturi. Familia pensionarului spune ca nu si-a dat acceptul pentru o astfel de interventie. In total este vorba despre opt pacienti, din care patru au murit. Conducerea spitalului a anuntat Parchetul, iar in urma unor perchezitii au fost descoperite, intr-un frigider, mai multe eprubete cu lichidul cefalorahidian, cu numele pacientilor si zilele in care au fost efectuate prelevarile.
Sursa: www.bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page