Diverse

DIVERSE | Pisezi pastilele ca să le iei mai uşor? Iată ce rişti!

Persoanele care obişnuiesc să-şi zdrobească pastilele ca să le poată înghiţi mai uşor au un risc mai ridicat să ia o supradoză de medicamente, atenţionează oamenii de ştiinţă.

Cercetarea, realizată de specialiştii de la Farmaciile Lloyds, au descoperit că aproximativ 46% dintre persoanele care iau medicamente nu şi le administează corect.

Iniţial, cercetătorii i-au întrebat pe pacienţi cum obişnuiesc să ia medicamentele. Rezultatele obţinute au arătat că ei: îşi zdrobesc pastilele, îşi pun plasturi cu medicamente după care fac baie, iau ibuprofen înainte să facă mişcareă, folosesc o cantitate prea mare de cremă cu substanţe medicamentoase, fie iau calmante atunci când sunt răciţi.

Dintre aceste greşeli de administare, cercetătorii au explicat că prima are efecte extrem de nocive asupra sănătăţii. Deşi persoanele pisează pastilele ca să le înghită mai uşor, ei riscă de fapt să sufere de supradoză.

Pastilele sunt concepute să aibă o formulă cu eliberare întârziată a substanţelor, fie de lungă durată. În schimb, dacă medicamentul este zdrobit doza acţionează rapid astfel existând riscul de supradozare.

,,Dintr-o dată cantitatea de medicamente este mult prea mare pentru organism, mai ales că pastila este concepută să acţioneze într-un anumit interval de timp. Astfel, pacientul riscă să aibă stări de leşin sau să îi crească tensiunea”, a afirmat Sunil Kochha, farmacist.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page