ImportantLocal

LOCAL | Laureatul Premiului Naţional de Poezie ,,Mihai Eminescu”, Opera Omnia, cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Aleșii locali au decis în ședință extraordinară, joi, că laureatul Premiului Naţional de Poezie ,,Mihai Eminescu”, Opera Omnia, merită titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoşani. Ședința a fost una festivă, în spiritul evenimentului dedicat împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Printre oficialitățile prezente s-au regăsit prefectul Costică Macaleți și subprefectul Gelu Țigănucă, numeroși oameni de cultură, parlamentari.

Unul dintre poeţii nominalizaţi pentru Premiul Naţional de Poezie ,,Mihai Eminescu” – Opera Omnia pe anul 2014: Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu şi Gabriel Chifu, va primi din partea municipalității suma de 20.000 de lei, din bugetul local. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei de decernare a Premiului Naţional de Poezie ,,Mihai Eminescu” pe anul 2014, ce va avea loc de la ora 17.00, la Casa Tineretului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page