Diverse

DIVERSE | Extraordinara salvie: 3 probleme pe care le rezolvă rapid

Cu totii am observat ca despre fiecare fruct, leguma sau planta se spune “e un produs-minune”.

Sigur, mai toate produsele naturale aduc beneficii, unele mai mici, altele mai mari, daca sunt folosite asa cum trebuie insa nu toate sunt cu adevarat “produse-minune”.

Cand vorbim insa de salvie, e un adevar sa spunem ca e asa ceva. Aceasta planta aduce o multime de lucruri bune pentru sanatatea omului, pentru probleme care mai de care mai variate si mai serioase, de la cele ale parului la cele ale digestiei sau tolerantei la insulina. Ea ajuta chiar si pentru doua chestiuni aparent opuse, precum relaxarea si concentrare.

Tocmai de aceea, pe piata se gasesc diferite suplimente cu salvie, de la binecunoscutul ceai pana la tincturi sau chiar caspule cu extract de salvie.

De cele mai multe ori, pentru a beneficia pe de-a intregul de proprietatile acestei plante cu aroma placuta, e bine sa le incerci pe o perioada mai indelungata. Sunt insa si unele probleme de zi cu zi pe care salvia le rezolva cat ai bate din palme. Am ales drept exemplu 3 dintre cele mai banale dar mai des intalnite dintre aceste probleme pe care le rezolva salvia in cea mai simpla utilizare a sa, cea sub forma de ceai. Iata-le:

1. Durerile de cap

Multa lume sufera de migrene care mai de care mai sacaitoare si care nu vor sa cedeze pana nu luam medicamente. In cazul in care nu vrem totusi sa apelam la ele sau nu au efect, salvia ar putea actiona uimitor de rapid. Continutul sau de uleiuri si substante poate face durerea sa dispara chiar si in mai putin de 30 de minute, dupa o singura cana de ceai. E mai mult decat ne-am astepta sa primim de la o planta.

2. Balonarea excesiva

Cei care sufera de balonari constante sau au doar “episoade” cauzate de alimentatie sau de alti factori vor fi usurati sa afle ca exista un remediu ridicol de simplu si de ieftin – ceaiul de salvie. Acesta nu usureaza balonarile, asa cum o fac multe alte ceaiuri, ci in cele mai multe cazuri le elimina cu totul, astfel incat stomacul tau sa poata sta relaxat.

3. Transpiratia

Unul din cele mai neplacute lucruri care se pot intampla, mai ales din punct de vedere social, e sa transpiram abundent. Nu doar ca pielea nu va putea sa respire asa cum ar trebui sau ca vom pierde minerale importante pentru corp, dar e posibil ca hainele sa se pateze sau chiar sa apara mirosuri neplacute.

Mai sunt si oameni care au alta problema cu acest fenomen – le transpira palmele.

Ei bine, salvia e un remediu rapid pentru o asemenea problema, regland transpiratia. Desigur, pentru o problema atat de importanta e nevoie de o utilizare indelungata, insa imbunatatiri sensibile ai putea constata chiar dupa primele cani.

Salvia, cel mai ieftin “medicament”

Oricine poate sa testeze salvia si sa se bucure de tot ceea ce are de oferit. La urma urmei, este un produs care de multe ori actioneaza ca un adevarat medicament, dar care insa costa mult mai putin. Poti cumpara o cutie de ceai de salvie cu doar 3-4 lei. S-ar putea sa valoreze de sute de ori mai mult.

Sursa: http://demoiselle.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page