International

INTERNATIONAL | România participă la un exercițiu militar internaţional în Ucraina

România se numără printre ţările participante la o serie de exerciţii militare internaţionale, Manevrele “Rapid Trident 14”, ce se vor desfăşura în vestul Ucrainei, în apropiere de Liov.

Manevrele internaţionale “Rapid Trident 14″ erau prevăzute de mult timp. La aceste exerciţii militare vor participa, alături de militarii ucraineni, şi militari români, polonezi, moldoveni, bulgari, spanioli, estoni, britanici, germani, lituanieni şi norvegieni.

Exerciţiul militar internaţional, care nu a fost organizat sub egida NATO, va consta în special în operaţiuni de încercuire, patrulare, percheziţie, evacuare medicală de urgenţă, evacuare de convoaie, detectare şi prevenire vizând dispozitive explozive improvizate”, a anunţat, miercuri, Ministerul polonez al Apărării, informează AFP, citată de Agerpres.

Exerciţiul se va desfăşura într-o ţară devastată de o rebeliune separatistă prorusă şi o agresiune rusă. Conflictul s-a soldat cu aproximativ 2.600 de morţi în decurs de cinci luni şi a determinat aproximativ o jumătate de milion de ucraineni să-şi părăsească locuinţele.

Anunţarea acestui exerciţiu a fost făcută de către Varşovia în aceeaşi zi în care preşedintele american Barack Obama a reafirmat că Alianţa Nord-Atlantică rămâne deschisă unor noi membri.

Sursa: www.romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page