RETETA ZILEI | Miel cu salsa de ardei roşu şi mentă
Acest sos e plin de arome vioaie de vară. Dacă vrei să-l faci din timp, poţi să-l păstrezi la frigider vreo două zile, dar ai grijă să-l aduci la temperatura camerei înainte de servire.
Ingrediente
12-18 costiţe de miel, depinde de mărime
2 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri
fire de rozmarin
PENTRU SALSA
300g de ardei copţi, de la borcan
1 căţel de usturoi, tocat mare
1 mână mare de mentă
1 lingură suc de lămâie
3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Se condimentează bucăţile de carne cu sare şi piper. Se face o fantă între os şi carne pe fiecare bucată, apoi se introduc aici câte o felie subţire de usturoi şi un fir de rozmarin.
Pentru salsa, se pun ardeii într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, ardeiul iute, menta şi lămâia. Se amestecă până sunt tocate fin, dar nu terciuite.
Se adaugă uleiul şi se mixează rapid ca să se omogenizeze. Se răstoarnă într-un bol şi se lasă la temperatura camerei până se serveşte.
Se pun pe grill sau pe grătar bucăţile de carne 5-7 minute pe fiecare parte, până devin maronii, apoi se servesc pe un platou, alături de salsa (se amestecă înainte de servire.
POFTA BUNA!
goodfood.ro