RETETA ZILEI | Risotto cu rozmarin, ceapă roşie & anghinare
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
2 cepe roşii, tăiate felii
2 ardei graşi roşii, tăiaţi în bucăţi
2 linguri ace de rozmarin
140g de orez pentru risotto
150ml de vin alb
850ml supă de legume
400g inimi de anghinare de la conservă, scurse şi tăiate jumătăţi
2 linguri seminţe de pin prăjite
2 linguri de parmezan dat prin răzătoare
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o tigaie mare sau un wok. Se călesc cepele uşor 6-7 minute, până ce se înmoaie şi devin maronii. Se adaugă ardeii graşi şi rozmarinul şi se mai călesc 5 minute. Se adaugă orezul şi se amestecă bine.
Se toarnă în tigaie vinul şi 1/3 din supă. Se dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, până ce scade aproape toată zeama.
Se mai adaugă 1/3 din supă şi se lasă din nou la fiert, până ce scade. Se adaugă restul de supă împreună cu anghinarele şi se mai fierb până ce orezul devine fraged.
Se asezonează cu sare şi piper şi se încorporează parmezanul şi ½ din cantitatea de seminţe de pin. Restul se presară deasupra şi se serveşte.
POFTA BUNA!
goodfood.ro