Liga 3

SPORT | ProSport a fost ieri la Dorohoi: “Ole, ole, aşa-i un baraj de “C”!” – FOTO

Când vii pentru prima oară la un meci de Liga a IV-a nu ştii la ce să te aştepţi. Ştii doar că orice e posibil. Sunt şanse mari să vezi peste 30 de goluri, aşa cum s-a întâmplat anul trecut în play-off-ul buzoian, sau să dai peste un localnic nemulţumit care intră cu toporul pe teren. S-a întâmplat şi asta.

FC Pojorîta – Viitorul Târgu Frumos este meciul de promovare în Liga a III-a la care reporterii ProSport au ales să meargă ieri după-amiază. Criteriul luat în calcul pentru alegerea partidei: „Mergem la primul meci de pe listă!“. Partida s-a disputat la Dorohoi, pe un stadion de aproape 500 de locuri dotat cu fântână la marginea terenului. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest meci pentru oameni, ai nevoie de maximum cinci minute de stat la porţile arenei. Acolo sunt deja aproape 100 de inşi care suflă până se înroşesc în vuvuzelele enervante care au devenit populare în timpul Mondialului din Africa de Sud. „Să dea Dumnezeu să batem. N-am mai fost la fotbal de când a picat echipa. Am venit acum, că avem şanse să promovăm“, spune un suporter de rezultat aşteptând controlul jandarmilor.
poze-c„De ce nu putem să stăm aici?“

Prezenţa Jandarmeriei e curioasă pentru fanii celor două echipe de judeţ. „Nu ţin minte să-i mai fi văzut la vreun meci“, se miră oamenii care încearcă să îşi găsească un loc cât mai bun în tribună. Băieţii în uniformă formează o zonă tampon, aşa cum au văzut că se face la derby-uri. Iniţiativa nu prinde, oamenii nu înţeleg: „Şefule, de ce n-avem voie să stăm aici, vine cineva?“. Vizibil iritat de numărul mare de nedumeriţi, jandarmul începe să îşi piardă răbdarea. Se descarcă luând de braţ un om care nu pare să aibă idee cum şi, mai ales, de ce a ajuns pe stadion. Problemele sunt rezolvate la timp pentru sosirea personalităţilor. Prefecţi, primari şi alte figuri pe care oamenii le-au mai văzut pe postere în timpul campaniei. Şi pentru că e vară şi e şi destul de cald, politicienii se răcoresc cu o baie de mulţime. Peste tot, indiferent de nivel, nimic nu îi satisface mai mult pe aceştia decâ privirile umile ale celor care i-au votat. Să înceapă fotbalul!

„Haide, hai, portarule!“

Ritmul e impus de „galbenii“ din Pojorâta încă din start. Traducere: ei reuşesc să degajeze cele mai multe mingi în terenul advers, iar când balonul e la firul destul de lung al ierbii se joacă un soi de „fugi, că-ţi pun crampoanele pe genunchi“. „Ole, ole Pojorâta e în «C»“ e scandarea preferată după ce un alt Ioniţă, după cei doi de la Rapid, înscrie din penalty. Dar Pojorîta vine iar în «D», după ce Viitorul egalează. Prelungiri la Dorohoi! Sucevenii marchează şi în prelungiri şi pentru ei meciul se termină cu o horă la mijlocul terenului. „Ole, ole, Pojorîta joacă-n «C»“ se aude iar, dar acum e cântat şi de jucători.

sursa: prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page