ECONOMIC

S-au tipărit noile taloane de pensii. Sute de mii de pensii majorate după greşeala din ianuarie!

Peste 200.000 de pensionari vor primi mai mulţi bani din martie. Şeful Casei de Pensii spune că deja au fost tipărite taloanele cu majorarea.

O mulțime de taloane de pensie au fost tipărite greșit pentru luna ianuarie, astfel încât sute de mii de pensionari au primit bani mai puțini. CCR a decis că plata contribuțiilor de sănătate pentru pensii mai mari de 4.000 de lei este neconstituțională, însă taloanele erau deja tipărite la data deciziei, astfel încât sumele au fost reținute. Așadar, banii vor fi acordați românilor la următoarea pensie.

Vorbim despre taloanele pentru pensii care au fost tipărite greșit pentru luna ianuarie. Este vorba despre pensiile mai mari de 4.000 de lei pentru care s-a plătit ilegal contribuția de 10% la Sănătate.

În aceste condiţii, peste 200.000 de pensionari vor primi mai mulţi bani din martie. Românii cu pensii mai mari de 4.000 de lei, cărora li s-au reținut contribuţii pentru asigurări sociale de sănătate în 2022, îşi vor primii banii înapoi începând din martie.

De asemenea, taloanele lor de pensie au fost deja tipărite cu sumele de bani în plus, anunţă şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

„Veşti bune pentru pensionari! A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență nr. 4/ 2023 care prevede că începând cu data de 01.03.2023, pensionarilor li se vor restitui sumele reținute din pensii, cu titlu de contribuție de asigurări sociale de sănătate!”, a scris Daniel Baciu pe Facebook.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page