DiversePublicitate

TOP lucruri interesante despre telefoanele mobile

Nu este un secret pentru nimeni că telefoanele mobile reprezintă o parte importantă a vieții noastre. Le folosim pentru a comunica cu cei dragi, pentru a face un milion de fotografii cu peisajele sau animalele de companie și pentru a ne distra când nu avem nimic de făcut.

Fapte si statistici interesante despre telefoanele mobile

 

  1. Primul telefon mobil cântărea 1 kilogram

Telefoanele mobile din lumea de astăzi cântăresc în jur de 200 de grame, modelele noi devenind mai ușoare pe zi ce trece. Ultimul model de iPhone cântărește 174 g și există telefoane care cântăresc și mai puțin.

Cu toate acestea, primul telefon mobil cântărea în jur de 1 kg. Imaginează-ți că ai 6 telefone în buzunar ziilnic. Nu este tocmai confortabil când ai de mers mult prin oraș.

 2. Frica de a nu avea telefonul este reală

Atunci când telefoanele noastre mobile mor sau le lăsăm la încărcat, trebuie să recunoaștem că ne simțim puțin pierduți. Un fapt despre telefonul mobil care te poate șoca este că există această frica de a nu avea telefonul cu tine. 

Te-ai obișnuit atât de mult cu utiltatea lui, încat atunci când nu-l mai ai în preajmă, e ca și cum l-ai fi pierdut. Acest fenomen are de fapt un nume – nomofobie. Nomofobia este un termen apărut în urmă cu 10 ani, inventat de un britanic şi semnifică anxietatea despărţirii de smartphone.

  3. Telefonul tău mobil sună?

Cu toții am experimentat senzația de a simți că telefonul nostru mobil sună atunci când nu o face. Unii dintre noi chiar scoatem telefoanele mobile pentru a verifica dacă ne ieșim din minți sau dacă cineva este la celălalt capăt.

Se pare că “ringxiety” este de fapt un adevărat fenomen psihoacustic. Aceasta este senzația pe care o ai atunci când ești sigur că poți simți sau auzi telefonul mobil cum sună.

  4. Google nu a inventat sistemul de procesare Android

Sistemul de procesare android a început ca un startup care urmărea să creeze un sistem de operare care să folosească dispozitive cu camere digitale care ar putea accesa serviciile computerizate. Google le-a achiziționat în 2005 pentru o sumă nedezvăluită. Așadar, sistemul de procesare Android nu a fost inventat de Google.

  5. Apple nu deține iPhone-ul

Cisco deținea de fapt marca comercială pentru „iPhone” atunci când produsul a fost dezvăluit în 2007. Cele două companii negociaseră de ani de zile, dar după lansare, în cele din urmă au ajuns la o înțelegere.

La fel ca și sistemul de operare Android, iPhone-ul nu a fost inventat de Apple.

  6. Ne verificăm telefoanele în medie de 150 de ori pe zi

Această statistică este destul de înfricoșătoare când te gândești la asta – ne verificăm telefoanele în medie de 150 de ori pe zi! Aceasta înseamnă că petrecem aproximativ 5 ore în fiecare zi lipiți de ecranele noastre, iar acest număr va crește pe măsură ce timpul trece.

  7. Smartphone-urile sunt viitorul

 

Și, în sfârșit, ajungem la cel mai evident, dar totuși interesant, fapt despre smartphone-uri: ele sunt viitorul. Nu există nicio îndoială despre asta. Vedem deja din ce în ce mai mulți oameni care se bazează pe ele pentru sarcinile de zi cu zi și această tendință va continua doar pe măsură ce trece timpul. Așadar, dacă simți nevoia să îți schimbi device-ul, te poți îndrepta spre telefoanele de la Altex, întrucât aici vei găsi numeroase oferte de nertatat!

Dacă citirea acestui articol te-a făcut să căutați un nou mobil, ai noroc pentru că poți găsi numeroase modele în prezent, care mai de care mai performante!

 

Sursă foto: Unsplash.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page