LocalMuzica

O botoșăneancă de doar 12 ani a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans Neghiniță – FOTO

In perioada 20-21 mai ,la Teatrul de vara Radu Beligan din Bacau, s-a desfasurat a XII-a editie a Festivalului International de Muzica,Teatru si Dans Neghinita.La editia din acest an au participat  aproximativ 160 de concurenti din Romania si Republica Moldova.

Organizatorul acestui amplu eveniment este Fundatia Teatrala Neghinita Bacau.Cu o scena impresionanta,un sunet de o calitate superioara,concurenti extrem de talentati si juriu prestigios si pertinent,acest festival ramane unul din festivalurile de top de pe scena romaneasca.Notele au fost acordate la vedere,imediat dupa prestatia fiecarui concurent.

Juriul a fost format din personalitati ale muzicii usoare romanesti-

-NICO-interpreta pop cu o cariera de peste 30 de ani

-Mihai Alexandru,compozitor renumit ,prezent de 19 ori in finala Eurovision

-Luminita Anghel,-interpreta cu o cariera de peste 30 de ani si locul 3 la Eurovision

-Mihaela Garlea-lector universitar la Unversitatea George Enescu din Iasi

-Claudiu Bulete-compozitor renumit ,prezent frecvent in juriul festivalurilor din Romania dar si din strainatate

-Daria Tanasa-interpreta pop,concurenta la Voce Romaniei,2018

Marele Trofeu al festivalului a fost adjudecat de botosaneanca de doar 12 ani – TIANA. Aceasta a impresionat juriul cu o interpretare inedita a piesei Somewhere Over the Rainbow si a obtinut 10 pe linie.

Tiana a cantat si in gala de premiere unde in recital au fost Nico,Luminita Anghel,Nina Manolache-castigatoarea editiei din 2021 dar si renumita trupa AD LIBITUM VOICES din Cluj Napoca.

Tiana este eleva in clasa a VI a la scoala nr 7 Botosani si studiaza canto cu soprana Anca Parlog la Bucuresti.In luna care urmeaza ,artista va lansa cea dea treia piesa originala,compusa de un membru important al echipei ei.

TIANA este Artistul Anului 2022 al postului de radio-MOB RADIO din Irlanda si are o intensa activitate artistica atat pe scena cat si pe canalul ei de youtube.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page