AdministratieMunicipiu

Cimitirul „Eternitatea” se extinde cu 7.000 de locuri de veci. Obiectivul va fi supravegheat video

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a Cimitirului „Eternitatea” din municipiul Botoșani, unde vor fi amenajate circa 7.000 de locuri de înhumare.

Contractul a fost adjudecat de SC Cornell’s Floor SRL, cu doi subcontractanți, valoarea totală a lucrărilor fiind de 4.354.438 lei fără TVA. Prin acest proiect, cimitirul se extinde cu peste 31 de hectare. Vor fi înființate o parcare pentru 60 de autovehicule și două autocare, precum și o platformă în o suprafață de 68,35 metri pătrați. Iluminatul aleilor pietonale se va realiza cu corpuri de iluminat sau similar, montate pe 76 stâlpi metalici. Va fi amenajat și spațiu verde în interiorul incintei, unde vor fi plantați 187 de copaci. Vor fi montate 28 bănci de odihnă pe aleile pietonale, 20 coșuri de gunoi menajer, respectiv 15 cișmele publice.

Municipiul Botoșani nu se va mai confrunta cu problema generată de lipsa locurilor de veci care datează de mai mulți ani și care s-a acutizat în perioada de pandemie. Această situație va fi rezolvată odată ce vor fi terminate lucrările de extindere ale cimitirului”, a precizat Andrei.

Întregul obiectiv va fi monitorizat prin 24 de camere de supraveghere de exterior.

„Este un proiect ambițios și necesar pentru oraș, la care s-a lucrat foarte mult în ultima perioadă, ținând cont că varianta inițială era imposibil de aplicat din punct de vedere financiar”, a mai precizat primarul.

Cimitirul „Eternitatea” este cel mai vechi cimitir din oraș, datând din 1880, având în jur de 8.000 de locuri de veci.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page