AccidentLocalsocial

Botoșăneanul care și-a pierdut viața în drum spre Prislop, regretat de mii de oameni

Cătălin Constantin Țugurlan, unul dintre botoșănenii care și-au pierdut viața în urma accidentului cumplit produs în județul Bistrița-Năsăud, este regretat de mii de persoane din mai multe colțuri ale țării. Sute de mesaje au curs pe pagina sa de facebook, dar și pe un grup care promovează Ortodoxia cu zeci de mii de membri, pe care îl administra de câțiva ani.

La doar 44 de ani, Cătălin a trecut la cele veșnice, după ce medicii au făcut tot ce le-a stat în putință să-l întoarcă la viață. Sâmbătă, 21 august, pe DN 17, în localitatea Șieu-Măgheruș, autoturismul în care se deplasa dinspre Dorohoi spre județul Hunedoara s-a răsturnat și Cătălin a rămas blocat între fiarele contorsionate, fiind scos de pompieri în stop-cardiorespirator. Medicii s-au chinuit 30 de minute să-l resusciteze și inima sa a început din nou să bată. A fost intubat și transportat cu semne vitale la UPU SMURD Bistrița. O săptămână s-a luptat pentru viață, în timp ce toți cei care l-au cunoscut s-au rugat pentru el, însă în cele din urmă inima sa a încetat să bată pentru totdeauna.

Marți, în satul Dumbrăvița, comuna Ibănești, zeci de apropiați i-au fost alături lui Cătălin pe ultimul său drum. Slujba de înmormântare, oficiată în sobor, a avut parte de o vreme superbă, predica de la final adunând o mare de lacrimi.

Se îndrepta spre Prislop, mănăstirea sa de suflet. La mormântul părintelui Arsenie Boca mergea mereu să se roage pentru sine, dar și pentru oameni pe care nu-i văzuse niciodată. Îi știa, însă, de pe grupul pe care îl administra, de la locul său de muncă din Cătămărăști Deal sau de pe pagina sa de facebook. Oamenii îl căutau pentru sfaturi și primeau alinare după ce își povesteau necazul. Cuvintele lui Cătălin mergeau la suflet, învăluiau cugetele și aprindeau dorul de Dumnezeu. Oamenii credeau că este preot, atât de smerit rostea învățături din sfinții părinți.

„Mergea la Prislop.. Un băiat deosebit, cu foarte multi prieteni pe facebook, pentru mulți un exemplu, cu foarte mulți prieteni virtuali cu care nu s-a văzut niciodată, dar cărora le-a trimis cuvinte de învățătură din sfinții părinți.. Întotdeauna avea bucurie de oferit și de primit”, a spus cu tristețe Ioan Irinel Chelaru, prieten cu Cătălin.

Printre sutele de mesaje, lăsate de cei care l-au cunoscut personal pe Cătălin sau doar prin intermediul online, razbate o tristețe imensă îmbinată cu recunoștința.

Iată câteva dintre acestea:

„Un coleg de serviciu cu un suflet nobil ne a părăsit într-un accident rutier.😪 Dumnezeu sa te odihnească în pace Cătălin. 😢🖤 pentru mine ai fost un înger păzitor”...

„Am fost impresionată de sufletul lui nobil, bun și blind, de gesturile lui mărețe și totodată simple. Va rămâne veșnic în memoria mea, cu regretul că a plecat mult prea repede. Catalin face parte din darurile vieții mele cind un om poate fi bun dezinteresat. Drum lin în lumină și liniște, OM minunat”...

„Nu pot să cred! Nu l-am cunoscut personal prin intermediul internetului. L-am păstrat în listă pentru postările lui frumoase. Un om credincios, mai rar am văzut! Dumnezeu să te odihnească în Raiul Său”…

Dragi creștini! Astăzi ne părăsește și cu trupul Catalin Constantin Țugurlan, unul dintre administratorii acestui grup minunat închinat Maici Domnului! Îl vom păstra în inimile noastre tot restul vieții! 😢„Dumnezeu să-l ierte!” „Dumnezeu să îl aibă în paza Sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”…

„Un crestin adevarat care isi dorea sa fie langa Dumnezeu ,un om bun cu suflet curat . Avea un zambet de oferit celor care au uitat sa zambeasca . Un om frumos care mereu avea ceva de daruit , care nu lasa niciodata dezamagirea sa-l schimbe.  Imi spunea tot timpul ca el vrea langa Dumnezeu . Il mai certam uneori spunandu-i ca are vreme sa mearga acolo ,intai sa-si duca crucea pana la capat . Era fericit ca merge la Prislop la Parintele Arsenie Boca , unde ne-am rugat impreuna nu mai putin de sase ori . In seara in care a plecat ,m-a rugat sa merg si eu daca pot spunandu-mi ,, hai si tu sa-ti dau macar o imbratisare ca nu se stie daca ne mai vedem vreodata ” I-am spus ca nu pot merge si mi-a spus ,, atunci ai grija de tine ” Ultimele lui cuvinte spuse mie, si acum ma doare lipsa lui . Avea o presimtire ca nu ne vom mai vedea vreodata pe acest pamant. Nu te voi uita niciodata , Ne vom intalni in ceruri”

Moartea fulgerătoare a lui Cătălin Constantin Țugurlan, un om care s-a făcut slujitor lui Dumnezeu dedicându-și viața semenilor săi, a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut.

Pe drumul spre veșnicie a mai plecat, după câteva zile de spitalizare, încă una dintre victimele accidentului de la Bistrița-Năsăud, o femeie de 67 de ani din Flămânzi, care mergea de asemenea să se închine la mormântul părintelui de la Prislop.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page