Local

Un om de afaceri din Botoșani s-a ales cu afacerea închisă și o amendă usturătoare – FOTO

Ca urmare a unei sesizari comisari ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Botoșani, împreună cu reprezentați ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Serviciul Teritorial Botoșani au verificat obiectivul ,, Fermă Pomicolă,, amplasat în situl NATURA 2000 ROSPA 0156,, Iazul Mare Stăuceni-Dracșani,, desemnat pentru a asigura starea de conservare a 17 specii de păsări cuprinse în Anexa I a Directivei 2009/147/CE a Parlamentului European și a Consiliului prinvind conservarea păsărilor sălbatice.
În urma controlului a fost identificat un agent economic care desfășura activitate de mecanizare – chimizare și protecție fitosanitară precum și lucrări de irigații fără a solicita și obține autorizție de mediu.
În cursul anului 2019 operatorul economic a realizat o investiție constând în lucrări de captare a apei din acumularea Dracșani pentru care nu a pus la dispoziție organelor de control acordul de mediu/decizia etapei de încadrare, conform Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice sau private asupra mediului.
Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 lei și sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor efectuate și aducerea terenului la starea inițială.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page