AdministratieImportantJudetMunicipiu

În curând, va fi înființată la Botoșani o filială a Universității „A. I. Cuza” din Iași. Care sunt specializările pentru care va fi obținută o autorizație provizorie

În curând, absolvenții  de liceu interesați să își continue studiile la Universitătea „Al.I.Cuza” din Iași vor putea să benecieze de aceleași condiții de studii chiar în județul lor. Asta pentru că, la anul cel mai probabil, la Botoșani se va înființa o extensie a acestei universități. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri la Primăria Botoșani, la care au participat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, deputatul Marius Budăi, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, alături de aceștia fiind invitat rectorul Universității „A. I. Cuza” Iasi, prof. doctor Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției. „Sunt studenți la facultatea de științe economice, drept, psihologie, filosofie, informatică și litere. Dacă aici este interesul, noi trebuie să răspundem la interesul manifestat de tinerii din zona dumneavoastră din Botoșani. Vom întocmi dosarele necesare pentru autorizarea provizorie a următoarelor specializări: de la economie și administrarea afacerilor, informatică, drept, psihologie, litere, filosofie. Fiecare facultate, la rândul ei, are mai multe  specializări. Vorbim de învățământ bugetat, de la buget. Am avut la Iași discuții cu decanii, care și-au manifestat interesul și disponibilitatea de înființare a unei astfel de extensiuni, de filială”, a spus Tudorel Toader.

Cursurile se vor desfășura la Colegiul „AT Laurian”.

Primarul municipiului Botoșani este convins că învăţământul superior de la Botoşani va fi la standardele cu care ne-a obişnuit universitatea care este cea mai veche din ţară.

„Vom avea studii universitare la Botoşani. Sunt încântat că va veni Universitatea Alexandru Ioan Cuza, universitate pe care o apreciez pentru că eu am absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, ca a doua facultate, specializarea administraţie publică şi am avut oportunitatea să cunosc profesorii de la această facultate care sunt de o înaltă ţinută academică şi sunt convins că învăţământul superior de la Botoşani va fi la standardele cu care ne-a obişnuit universitatea care este cea mai veche din ţară”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Și Marius Budăi a salutat acest demers extrem de important pentru tinerii care nu își permit să urmeze cursurile acestei universități tocmai la Iași pentru că nu banii necesari.

„Eu cred că este un demers extrem de important pentru județul nostru, din punct de vedere social pentru acești tineri care poate nu pot urma cursurile superioare, din cauza situațiilor materiale ale familiilor, dar și un demers care va ajuta județul din punct de vedere economic. Unde sunt facultăți, vin și investitori. Nu este un demers politic”, a spus și deputatul Marius Budăi.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page