AdministratieJudet

Directorul general al APIA, în vizită de lucru la Botoșani: „Vor fi bani noi pe programe vechi”

„Vor fi bani noi pentru programe vechi”, a dat asigurări Adrian PIntea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care a fost prezent, joi, la Botoșani, într-o vizită de lucru. Oficialul, însoțit de directorul general adjunct, Bogdan Dumitrașcu, s-a întâlnit cu autoritățile din județ. La Prefectură, Adrian Pintea a avut o ledință de lucru la care au participat prefectul județului județului, Dan Nechifor, și directorul APIA Botoșani, Liviu Zaharia, la care a participat și deputatul PNL, Costel Șoptică, secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților. Oficialul APIA a făcut precizarea că aproximativ 90 la sută dintre fermierii care au îndeplinit condițiile de finanțare au primit deja banii pe baza cererilor unice pentru campania din 2020. „În momentul de față, în județul Botoșani au ajuns, prin intermediul APIA, aproximativ 62 de milioane de euro”, a precizat Adrian Pintea.

Directorul general al APIA a anunțat că a venit la Botoșani pentru a se asigura că totul este pregătit pentru demararea campaniei de primire a cererilor unice de plată aferente anul 2021. „Începe la 1 martie și se finalizează pe  15 mai. Toate cererile se depun online. Deci și anul acesta se depun tot în format online. Începând cu data de 15 vom transmite către toate unitățile administrativ teritoriale lista cu fermierii care au depus cerere în anul 2020 iar primăriile fiind obligate să transmite toate adeverințele”, a spus Adrian Pintea.

Sprijinirea fermierilor va fi o prioritate pentru Guvern și în anii următori, a dat asigurări oficialul APIA, programele având temei financiar european. „Pe cei doi ani de tranziţie, s-a aprobat de Comisia Europeană Regulamentul 2220 care prevede că, pentru anii 2021- 2022 România, pe plăţile directe, va avea peste 3,8 miliarde de euro pe care să îi acordă fermierilor români. Mai pe înţelesul tuturor, vor fi bani noi pe programe vechi. Programele care au fost în exerciţiul 2015- 2020 vor fi şi în aceşti doi ani de tranziţie”, a spus Adrian Pintea, în cadrul întâlnirii de la Prefectură.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page