ImportantPolitic

Liderul PMP Botoșani este de părere că, în lipsa unui plan concret, Botoșani va deveni o amintire peste douăzeci de ani

Depopularea constantă a municipiului și județului Botoșani ar putea avea efecte dezastruoase în maxim douăzeci de ani, este de părere președintele Organizației Partidului Mișcarea Populară Botoșani, Cornel Popescu.

Punctul forte al platformei program inițiate de această formațiune politică, anume protecția socială și în speță crearea de locuri de muncă și de viață în locul în care s-a născut fiecare, pare mai actual decât oricând.

Liderul PMP de la Botoșani este de părere că oricât de bine intenționat ar fi noul președinte al Consiliului Județean nu va putea să realizeze multe lucruri pentru că se va izbi de realitatea crudă a migrării tinerilor către zone mai atractive financiar.

„Consiliul Județean nu cred că va mai putea face ce a făcut în ultimii patru ani. Adică, cu foarte bune intenții, o întreb pe fosta mea colegă de Senat dacă are de gând să stabilească prioritățile, adică lucrurile fudamentale, și să vedem ce putem face toți să rezolvăm aceste lucruri. Și prima întrebare asta este peste tot, apa potabilă. Degeaba ni se cere să ne spălăm bine pe mâini, să purtăm mască. A venit vremea propunerilor mele. Școala trebuie să fie în locul unde te-ai născut. Nu mai pot fi aduși copiii și aglomerați în școli. Securitatea socială pe care a propus-o PMP, condiții de muncă și de viață în locul în care te-ai născut este mai actuală ca oricnd. Deci trebuie să ne ținem de programul nostru și să aplicăm. Asta e șansa județului Botoșani, să nu mai pierdem 135 de mii de tineri între 19 și 23 de ani, care în fiecare an pleacă unde văd cu ochii la muncă”, a descris situația Cornel Popescu.

Liderul PMP a dat asigurări că formațiunea pe care o conduce va sprijin necondiționat proiectele menite să aducă ceva bun județului Botoșani.

„Chiar dacă are conducere PSD municipiul sau județul Botoșani, asta nu înseamnă că nu ne vom preocupa să-i sprijinim în orice proiecte. Sunt atâtea lucrurui ascunse în ce privește apa potabilă….vor ieși la iveală informații.

Deci asta e direcția, trebuie create condiții de muncă și de viață acolo unde te-ai născut. Altfel, riscăm să ne depopulăm în următorii 20 de ani. Botoșaniul va deveni o amintire”, a adăugat Cornel Popescu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page