Diverse

Care este cel mai bun material pentru acoperișuri

Oferta materialelor de construcții s-a dezvoltat enorm de mult în ultimii ani, iar astăzi alegerea materialului pentru acoperiș a devenit o adevărată provocare. Dacă nu deții cel puțin cunoștințe minime, atunci este foarte probabil să îți fie destul de dificil să faci o alegere în acest sens.

De exemplu, atunci când ajungi la partea acoperișului, vei descoperi că există o mulțime de materiale pentru care poți opta. Dar care este cea mai bună opțiune? Ei bine, în acest sens ne-am decis să facem acest articol în care îți vom prezenta principalele materiale ce pot fi folosite pentru realizarea unui acoperiș la ora actuală.

Astfel, sperăm ca acest articol să îți fie de cât mai mare ajutor pentru a face o alegere cât mai inspirată pentru acoperișul casei tale. Iată, deci, care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție:

Țigla metalică – o opțiune tot mai populară

Țigla metalică reprezintă o opțiune tot mai des întâlnită în rândul constructorilor de acoperișuri. Iar motivele sunt ușor de înțeles. Dacă vei căuta tigla metalica bilka pret mp, vei constata foarte curând faptul că prețul este accesibil. Vei beneficia de un preț excelent dacă vei cumpăra țiglă metalică Bilka din oferta Liner Ecomet.

În schimb, țigla metalică se remarcă cu o durată mare de viață, care pornește de la 15 ani și depășește cu ușurință 50 de ani atâta timp cât este montată și întreținută corect.

Diversitatea mare de modele și culori reprezintă un alt avantaj, la fel și greutatea redusă.

Țigla ceramică – o alegere bună dar costisitoare și grea

Până să apară țigla metalică, țigla ceramică reprezenta una dintre cele mai populare opțiuni. Aceasta garantează protecție superioară împotriva frigului și a căldurii, precum și o excelentă protecție fonică. Rezistă foarte bine în timp, însă trebuie îngrijită frecvent deoarece poate prezenta anumiți mușchi care obișnuiesc să apară pe țigla ceramică.

Este însă greu de montat, are o greutate mare și pune presiune pe structura locuinței, iar prețul său este pe măsură.

Tablă clasică

Se folosea mult înainte, însă la fel ca în cazul țiglei ceramice, popularitatea tablei clasice a scăzut odată cu apariția țiglei metalice. Sunt foarte multe variante în acest sens. Tabla poate fi fălțuită, prefălțuită dar și cutată.

Tabla clasică prezintă o rezistență destul de bună împotriva diferitelor fenomene meteo, însă totuși opțiunile în materie de design sunt destul de limitate. Prețul este accesibil și totodată montajul nu este greu de realizat.

Șindrilă bituminoasă

Șindrila bituminoasă reprezintă o altă opțiune pe care o ai la dispoziție, fiind o alegere inspirată indiferent de tipul de acoperiș pe care îl construiești. Montajul nu este greu de realizat, însă principalul său dezavantaj este faptul că se poate inflama foarte rapid. Prin urmare, trebuie să iei anumite măsuri împotriva incendiilor care se pot dovedi a fi destul de costisitoare.

Țiglă din beton

Tot mai rar folosită este și țigla din beton, dat fiind faptul că are o greutate destul de mare iar montajul nu se face destul de ușor. Mai mult decât atât, aceasta poate dezvolta mușchi.

În schimb, garantează o bună protecție împotrivă căldurii și frigului, precum și o protecție fonică excelentă.

Acestea sunt așadar câteva dintre principalele opțiuni pe care le ai la dispoziție atunci când îți construiești acoperișul, iar dintre toate aceste variante, țigla metalică se prezintă cel mai bine. De aceea ar trebui să ai în vedere oferta de pe LinerEcomet.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page