CalendarImportant

LOCAL | Sărbătoare la o biserică foarte îndrăgită din Botoșani. Credincioșii sunt așteptați în număr mare

Sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, care marchează această săptămână, are o semnificație deosebită pentru un lăcaș de cult din municipiul reședință de județ, îndrăgit de mulți botoșăneni care caută alinare și credință. Biserica Vovidenia își serbează hramul și, ca în fiecare an, părintele paroh Partenie Apostoaie pregătește până în cele mai mici detalii sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Anul acesta, în după-amiaza zilei de 20 noiembrie, în curtea bisericii vor fi scoase spre închinare moaștele mai multor sfinți, printre care Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Efrem cel Nou, Sfânta muceniță Ecaterina și vor fi așezate într-un baldachin, spre alinarea credincioșilor care vor alege să treacă pragul lăcașului de cult. În aceeași după-amiază, la ora 17.00, se va săvârși Vecernia Mare cu litie, o slujbă specială și înălțătoare, după care va avea loc o agapă frățească.

A doua zi, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, programul începe cu Utrenia, la ora 07.30, urmată de Sfânta Liturghie la 9.30, la care se anunță un sobor impresionant de preoți, după care vor fi pomeniți ctitorii bisericii. Pentru credincioșii care vor participa la Sfânta Liturghie au fost pregătite peste 500 de pachete cu bucate de post, la care au contribuit enoriașii parohiei.

După-amiază, botoșănenii sunt chemați să participe la o procesiune cu sfintele moaște în jurul bisericii, după care va urma Taina Sfântului Maslu cu mai mulți preoți. ,,Îi invităm pe botoșăneni la hramul bisericii noastre, îi invităm în procesiune pentru că avem nevoie de sfinți nu numai în biserică, ci și în afara ei. Toți cei care o iubesc pe Maica Domnului sunt așteptați la sărbătoarea bisericii”, a spus îndrăgitul preot Partenie Apostoaie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page