Diverse

DIVERSE | Alimentul-medicament care te protejează de boli de inimă

Ciupercile sunt alimente care au o serie de nutrienți benefici pentru organismul uman. Anumite ciuperci au o importantă farmaceutică și terapeutică reușind să amelioreze chiar simptomele unor afecțiuni. De exemplu, sunt studii care arată că ciupercile pot să prevină instalarea bolilor cardiovasculare. 

Iată care sunt beneficiile consumului de ciuperci:

  • Despre ciuperci se știe că sunt reale surse de fibre, vitamine și minerale. Ele conțin vitaminele B1, B2, B3, B6 dar și acid folic. Au și minerale esențiale precum sunt: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor, seleniu. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți. De asemenea au și 80% apă dar și fibre bune. Sunt foarte bune pentru cei care vor să slăbească, deoarece au foarte puține calorii. În plus, pot să prevină constipația și pot regla sistemul digestiv.
  • Ciupercile ”Champignon” sunt printre cele mai cunoscute ciuperci comestibile care au beneficii multiple asupra stării de sănătate. Acestea, spun studiile în domeniu, se pare că pot întări sistemul imunitar. De asemenea, tot studii recente susțin că acestea ar putea să diminueze riscul de cancer la sân.
  • De asemenea, ciupercile au în compoziție iod ceea ce le conferă proprietatea de a regla și de a asigura buna funcționare a glandei tiroide.
  • Având o cantitate însemnată de potasiu, ciupercile contribuie la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt studii care arată că un consum regulat de ciuperci ar putea să prevină bolile cardiovasculare.
  • Ciupercile conțin factori antibiotici naturali, ce pot lupta împotriva infecțiilor.
  • O serie de studii epidemiologice au demonstrat că un consum frecvent de ciuperci ajută la diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite forme de cancer şi alte boli cronice, mai ales la nivelul intestinului.
  • De exemplu, japonezii consumă foarte multe ciuperci Shiitake. Acestea sunt folosite în tratarea bolilor de inimă, pentru fortificarea sistemului imunitar și pentru creșterea rezistenței la boli virale.
  • Având un număr mare de antioxidanți, ciupercile sunt alimentul perfect care pot preveni și Alzheimerul.

Însă, dacă vrei ca ciupercile să aibă un efect pozitiv asupra stării tale de sănătate trebuie să le achiziționezi numai din locuri sigure, așa cum sunt magazinele sau supermarketurile. Nu de puține ori am auzit despre consumul de ciuperci care a dăunat organismului. În plus, se știe că există un număr mare de ciuperci care sunt otrăvitoare.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page