Importantsocial

LOCAL | Așezământul pentru copiii scăpați de la avort de la Oneaga este cu un pas mai aproape de realizare

Încet-încet construirea unui așezământ pentru copii orfani, părăsiți de părinti sau salvați de la avort, care să ofere condițiile optime de viețuire și educare pentru 56 de suflete, prinde contur la Oneaga. Așezământul Sfântul Efrem cel Nou a fost deja acoperit și speranța că în curând va putea fi deschis pentru femeile aflate în situații limită capată valențe din ce în ce mai mari.

 

.
Asociația ProVita, a reușit din 2010 să salveze de la avort 56 de copii. Cel mai mare are 7 ani și cel mai mic 3 luni.

Fundația Nektarion, în colaborare cu preoții care luptă împotriva avortului, vrea să ofere o soluție concretă, femeilor însărcinate cu situații grele din punct de vedere familial, material, psihologic ori de altă natură.

Acest spațiu este proiectat si construit la standarde europene pentru a gazdui in mod permanent minim 50 de copii simultan;
Pe lânga locatarii permanenti ai asezământului, proiectul include și:
*Grădiniță cu program normal;
*Bibliotecă universală, cu acces liber pentru toti copii satului;
*Centrul de zi, pentru copii nevoiași ai comunei;
*Tabără și Centru de promovare și încurajare a activității de voluntariat; *Atelier de practică profesională pentru tineri;

Donatii se pot face in contul bancar: RO84CECEBT0130RON0590831-CEC Bank Botosani

,,Cu ajutorul lui Dumnezeu, iată că aproape s-a finalizat acoperirea cu tablă de inox a clădirii așezământului nostru de la Oneaga.
Mulțumim din inimă tuturor acelora care prin ajutorul lor, au făcut posibilă aceasta lucrare frumoasă!”, au notat inițiatorii proiectului pe pagina de facebook a Fundatiei Nektarion.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page