Sanatate

SANATATE | Usturoiul, aliatul împotriva bolilor de inimă

Folosit în bucătărie pentru gustul său puternic și aromat, usturoiul are o mulțime de calități medicinale, fiind eficient pentru întărirea imunității, reducerea inflamațiilor sau menținerea sănătății inimii.

Protejează împotriva bolilor de inimă

Una dintre cele mai importante proprietăți pe care le aduce usturoiul organismului este reducerea colesterolului, dacă este consumat într-o cură de cel puțin 8 săptămâni. Potrivit studiilor, cei care au consumat 10 grame de usturoi în fiecare zi s-au bucurat de reducerea nivelului colesterolului, scăzând astfel șansele dezvoltării bolilor de inimă.

Întărește imunitatea

Usturoiul a fost folosit de generații întregi ca mijloc de combatere a răcelii și de întărire a sistemului imuniate. Pentru a-l folosi ca metodă de prevenție, este necesar să îl consumi înainte de apariția primelor simptome ale răcelii. Conform studiilor realizate de Universitatea de Stat din Washington, s-a demonstrat că usturoiul este eficient și în reducerea bolilor inflamatorii intestinale și otrăvirea alimentară provocată de bacteria Campylobacter.

Reduce tensiunea arterială

Bolile cardiovasculare precum atacurile de cord sau accidentele vasculare se numără printre cele mai întâlnite probleme de sănătate. Există mai mulți factori de risc care influențează apariția acestora, cel mai întâlnit fiind hipertensiunea arterială. În urma studiilor s-a constatat că persoanele cu tensiune arterială ridicată care au consumat zilnic 4 căței de usturoi sau au luat suplimente cu usturoi au observat reducerea tensiunii arteriale sistolice cu aproximativ -9 mmHg și a tensiunii arteriale diastolice cu aproximativ 4-6 mmHg.

Combate căderea părului

Pierderea podoabei capilare, întâlnită atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor poate fi combătută cu ajutorul usturoiului, grație alicinei (un compus care stimulează circulația sangvină). În fiecare zi, seara, se masează scalpul cu un cățel de usturoi, lăsându-se să acționeze peste noapte, apoi se clătește. De asemenea, usturoiul poate fi folosit și pentru tratarea mătreții.

Tratează coșurile

Acneea poate apărea în perioada adolescenței, dar și în perioada adultă, însă remediile naturale pot veni în ajutorul tău. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, usturoiul distruge bacteriile care cauzează apariția acneei. De fiecare dată când apare un coș, taie un cățel de usturoi pe jumătate și masează cu el zona afectată, lăsând să acționeze câteva ore. Procedura se repetă până la dispariția coșurilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page