Diverse

DIVERSE | Gelatina îți menține părul frumos

Părul ondulat, creț, drept, moale sau pur și simplu dificil de aranjat se poate rezolva cu un pic de gelatină. Iată cum funcționează acest produs!

O cantitate mică de gelatină este tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă, fără a apela la produsele din comerț scumpe și dificil de folosit singură acasă.

Ai un eveniment și aranjarea părului este o sarcină dificilă? Acum vei economisi timp și bani pentru un rezultat satisfăcător, deoarece gelatina te va ajuta să te bucuri de un păr sănătos, ușor de aranjat.

Cum se folosește gelatina

Deși o folosești la prepararea diverselor produse culinare, aceasta te poate ajuta să îți fortifici și să îți aranjezi mult ami ușor podoaba capilară.

Adaugă în sticla ta de balsam 1 lingură de gelatină topită  și 5 linguri de apă într-o crăticioară la foc mic sau la baine marie.

După ce te-ai șamponat și ai clătit aplică balsamul cu gelatină și lasă-l să acționeze între 5-10 minte și apoi clătește cu apă călduță din abundență.

O altă modalitate de a folosi gelatina este să faci un amestec dintr-o lingură de gelatină, o cană de apă și o lingură de gel de aloe vera.

După ce ai dizolvat gelatina adaugă gelul de aloe vera și amestecă bine. Păstrează amestecul la frigider și aplică-l pe părul umed după spălare pentru 10 minute o dată pe săptămână.

Beneficiile gelatinei

Bogată fiind în proteine, acesta aplicată pe părul umed va pătrunde adânc în firul de păr și îi va oferi acel plus de volum și strălucire pe care îl observi în reclame.

Ca să te bucuri timp îndelungat de acest efect trebuie să eviți să folosești uscătorul sau ondulatorul și să te asigură că aplici acest tratament de cel puțin 2 ori pe săptămână și nu mai mult de 3 ori.

Evită de asemenea să folosești apă fierbinte iar la final clătește părul cu apă rece.

Alimentația părului frumos

Orice fenomen începe în interiorul corpului tău, chiar dacă tu vrei să te bucuri de o podoabă frumosă este necesar să acorzi o atenție deosebită și alimentației tale, deoarece o dietă săracă în vitamine și minerale va favoriza căderea firelor de păr.

Adoptă semințele de in în dieta ta, acizii grași vor acționa ca un adevărat remediu împotriva diverselor probleme din organism de la colesterol crescut, constipația până la un păr firav cu vârfuri despicate. Poți să consumi inclusiv uleiul din semințe d ein să îl adaugi în salate sau pur și simplu peste un avocado și să îl consumi ca atare.

Drojdia de bere este un alt aliat la care poți apela cu toată încrederea, fiind un supliment ideal atât pentru piele cât și pentru păr sau unghii. Poți să adaugi o linguriță de drojdie de bere într-o lingură de ulei de semințe de in și o lingură din balsamul tău și să aplici pe părul curățat și umezit. Rezultatele te vor uimi în scurt timp.

Nu uita să te hidratezi și să consumi cât mai multe fructe, legume și produse bogate în calciu.

Știai că…

…gelatină îmbunătățește metabolismul și funcționarea creierului, ajută la creșterea sănătoasă a părului și unghiilor, ”lubrifiază” articulațiile și oprește durerile severe de gît și spate? Tot ce trebuie să faci este să dizolvi un plic de gelatină în puțină apă și să îl bei.

…gelatina este cel mai bun tratament pentru vindecatrea rănilor?

…gelatina are un rol esențial în imunitate?

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page