ImportantLocal

LOCAL | Delegaţie a Băncii Mondiale în vizită de monitorizare la Botoşani

Mai mulţi experţi ai Băncii Mondiale, atât din ţară cât şi de peste hotare, au sosit joi la Primăria Municipiului Botoşani pentru a monitoriza situaţia economico-financiară a societăţii Modern Calor.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, activitatea este una anuală şi se realizează în urma creditului de 24 de milioane de lei contractat de la Banca Mondială pentru finanţarea unor lucrări ce au fost făcute în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de termoficare.

“Discutăm şi analizăm preformanţele economice ale operatorului de termoficare. Continuarea şi încheierea proiectului de modernizare a sistemului de termoficare a fost posibil şi având sprijinul Băncii Mondiale, altfel ar fi fost într-un mare impas în urmă cu trei ani. Ei monitorizează anual evoluţia economică a societăţii şi cifrele în care muncipalitatea trebuie să se încadreze, parametrii economici stabiliţi de creditul angajat, astfel încât să nu ieşim din aceşti parametri care ar putea pune într-o situaţie mai dificilă plăţile. Este o analiză economico-financiară uzuală pe care o face orice bancă. Au venit acum o echipă formată din experţi din ţară şi din afară”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page