ImportantLocal

LOCAL | Datoriile termica, recuperate cu greu

 

120 de milioane de lei are de recuperat lichidatorul judiciar al fostei societăți de Termoficare din Botoşani! 98% din datoriile totale ale Termica sunt la ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice, potrivit lichidatorului judiciar Constantin Lulu Dascălu. Numai de la foştii abonaţi – persoane fizice şi juridice, lichidatorul trebuie să recupereze aproximativ 20 de milioane de lei, sumă pentru care au fost deschise deja acţiuni în instanţă.

„În fiecare lună primesc adresă de la Ministerul de Finanțe să iau măsuri să recuperez sumele să le dau statului român care a garantat un împrumut acordat de BCR societăţii Termica şi pentru care a fost executat Ministerul Finanţelor, a declarat Lulu Dascălu.

Lichidatorul judiciar al Termica a deschis recent o nouă acțiune în instanță prin care solicită municipalității contravaloarea bunurilor transferate în anul 2010 de la Termica la Primărie. Cedarea în natură este imposibil de realizat în prezent, şi asta pentru că bunurile asigură funcționarea actualei societăți de termoficare.

“Acțiunea deschisă în instanță este un efect al hotărârii de anulare a transferurilor patrimoniale și s-a solicitat echivalentul bănesc pentru bunurile care nu pot fi predate în natură. Echivalentul acestor bunuri urmează a fi determinat printr-o evaluare, sau prin altă modalitate pe care o va decide instanța. Vorbim de aproximativ 25 de milioane de lei. Nu se pune problema de pasivul Termica ci de echivalentul bănesc al bunurilor care trebuiesc restituite și care nu mai pot fi restituite din varii motive, fiind vorba de instalații tehnologice, construcții speciale care se află pe amplasamentul vechiului CET”, a mai spus lichidatorul judiciar al Termica SA.

Constantin Lulu Dascălu a avut ieri o întâlnire cu secretarul muncipiului  Botoșani, pentru a primi procesul verbal de predare-primire a celor 28 de puncte termice. Municipalitatea a rămas cu doar 8 puncte termice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page