ImportantLocal

LOCAL | Fermieri nemulţumiţi de întârzierea la plata subvenţiei. Vezi ce spune directorul adjunct APIA!

Data de 8 aprilie anunțată ca fiind fixată în calendarul APIA pentru demararea plăților către agricultori îi nemulțumește pe cei mai mulți fermieri care așteaptă subvențiile integrale pentru a-și achita datoriile la bănci și pentru a-și finanța lucrările agricole din acest an.

“Am şi teren, şi animale. cea mia mare problemă e legislaţia. E proastă! Te pune în concurenţă cu alte ţări, dar nu ăţi dă subvenşia la nivelul altor ţări, în schimb preţurile sunt la fel. Cum să concurezi cu ei? Motorina mai scumpă, preţurile mai mici şi concureză!! Eşti îngropat! “

“Am 250 de oi karakul. Lista e lungă…subvenţiile nu s-au propus la plata şi noi trenuie să depunem imediat celelalte dosare … am înteles că s-au unit toate dosarele într-unul singur şi posibil ca aceasta să fie una din cauze…nu ştiu!”

Fermierii spun că sunt obligați să plătească impozit pe venit deși banii din subvenții nu le-au ajuns încă în conturi, iar data de 8 aprilie îi face să piardă reducerea de 10% a impozitului care se aplică pentru plățile efectuate până la sfârșitul lunii martie.

“Nimeni nu ne poate da o dată certă când se vor plăti subvenţiile aferente anului 2015 şi nici care vor fi sumele…se invocă tot felul de motive, iar agricultorii finanţează băncile, pentru că fac credite şi plătesc dobândă la banii lor, practic!  a declarat Doru Andrici, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice din judeţul Botoşani.

Aceste aspecte au fost comunicat şi directorului adjunct APIA România, Paul Eduard KMEN, prezent la Conferința Județeană pentru Agricultură desfășurată la Botoșani. Acesta a precizat că data de 8 aprile rămâne fixă.

Suntem conştienţi că aceasta este cea mai mare problemă la această oră! Încercăm să facem toate eforturile pentru a reduce timpul până la plata subvenţiilor. Suntem în discuţii şi negocieri permanente cu dezvoltatorii de soft. Data de 8 aprilie rămâne data la care se vor face primele plăţi celor care nu au avut probleme şi au primit avansurile, urmând ca pe măsură că dezvoltăm şi celelalte module, să facem şi celelalte plăţi. Ca să mai deblocăm şi să mai detensionăm situaţia, putem spune că zilele următoae vom face primele plăţi ale subvenţiei la motorină, atât restanţa pentru trimestrul III anul trecut, cât şi pentru trimestrul IV. ” a declarat Paul Eduard KMEN, directorului adjunct APIA România.

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (14)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (13)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (12)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (11)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (10)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (9)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (8)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (7)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (6)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (5)
conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (3)

conferinta- agricultura-apia-nini sapunaru (2)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page