ImportantMeteo

METEO | Cod galben de polei pentru județul Botoșani

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai mute atenţionări cod galben de polei, în mai multe judeţe din ţară.

COD GALBEN: Intre orele 09.00 si 11.00, local în județele Suceava, Botosani și Iași, inclusiv pe drumurile naționale și județene aferente, se vor semnala depuneri de polei.

Potrivit centrului Infotrafic, nu au fost semnalate probleme în trafic din cauza poleiului pe drumurile naţionale (europene) care tranzitează judeţele menţionate.

Având în vedere informarea meteorologică potrivit căreia, în intervalul 09 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 09:00, se vor semnala, temporar, ploi în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în zona montană înaltă, precipitaţii mixte, este necesar din partea conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să evite depăşirile, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Totodată, poliţiştii recomandă şoferilor ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele (în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers).

Pe drumurile acoperite cuzăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cod-galben-de-polei_267262.html#ixzz3wpAk5wHL

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page