ImportantLocal

LOCAL | Interes crescut pentru posturile de asistenţi medicali

15 botoşăneni şi-au depus până acum dosare de înscriere la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali, în condiţiile în care data limită de înscriere este 16 noiembrie.

Pentru postul de infirmier s-a înscris o persoană, iar 3 medici şi-au depus dosare de înscriere la concursul pentru ocuparea posturilor de medici specialişti pentru secţiile neonatologie şi pneumologie- ambulatoriu.

Pentru cele 10 posturi de asistenţi medicali la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost depuse până acum 8 dosare. Candidaţii vin atât din exterior, cât şi de pe alte secţii ale Spitalului Judeţean, unde salariile sunt mai mici faţă de cele de la UPU.

“Conducerea Spitalului nu a impus niciun fel de restricţii, astfel că dacă asistenţii din spital vor să se înscrie pentru UPU, pot face acest lucru. Principala motivare este cea financiară, în condiţile în care salariile din UPU sunt mai mari decât cele din secţii, duble aproape. Este şi mai multă muncă, dar sunt şi mai mulţi bani! Salariul unui asistent din UPU poate ajunge la aceeaşi valoare ca a unui medic specialist din secţiile spitalului. Există riscul să rămânem cu deficit şi să cerem organizarea unui nou concurs “ a declarat dr. Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page