ImportantPolitic

POLITIC | Moţiunea de cenzură a fost RESPINSĂ. Ponta rămâne premier: “S-a închis discuţia despre majoritate. Să ne apucăm de treabă, că ţara trebuie să fie guvernată”

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi “pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind “împotrivă”, iar 7 anulate, anunță Mediafax.

Premierul Ponta a arătat, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Ponta, după moţiune: S-a închis discuţia despre majoritate

Premierul Ponta a arătat, vineri, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată

“S-a închis discuţia despre majoritate, nu au majoritate. Haideţi, să ne apucăm de treabă, că ţara trebuie să fie guvernată”, a spus Ponta.

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

La şedinţă au participat premierul Victor Ponta şi membrii guvernului său.

Sursa: Mediafax

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page