AdministratieImportantMunicipiu

LOCAL | Clădirile cu risc din Centrul Vechi vor fi evacuate. Familiile care locuiesc în aceste imobile vor fi mutate!  

30% dintre clădirile din Centrul Istoric al municipiului Botoșani prezintă risc major de siguranță și se pot prăbuși în cazul unui seism.

Asta arată rezultatele planului de analiză și acoperire a riscului pe teritoriul municipiului Botoșani, recent finalizat.
Primarul Ovidiu Portariuc susține că este vorba despre acele clădiri, ale statului sau proprietate privată, care nu au fost reabilitate şi care reprezintă un real pericol pentru locatari.

Familiile din aceste imobile vor fi mutate în alte spații, dacă Ministerul Dezvoltării va acorda finanțare în vederea construirii unor locuinţe sociale modulare.

Există un anumit risc major pe această zonă. Am luat decizia să începem un plan de relocare a locuitorilor din acele clădiri identificate de noi. Mă voi adresa Ministerului Dezvoltării pentru a construi locuinţe sociale în zona Ion Creangă, unde deja avem finalizat studiul de fezabilitate, topografic şi geotehnic şi ne permit realizarea unor locuinţe modulare. Este responsabilitatea noastră, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor. Am dat în lucru găsirea unei soluţii de expropriere pe clădirile monument istoric astfel încât municipalitatea să poată aduce în patrimoniu şi a renova acele clădiri, dar e o soluţie care va mai dura un an-doi. Şi procesul de relocare este de durată, estimăm aproximativ doi ani“, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page