AdministratieImportantMunicipiu

LOCAL |  Problema administrării parcărilor nu a fost, încă, soluționată. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

Respins în mai multe rânduri de consilierii locali, repus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi și restras de primar înainte de a fi supus dezbaterii, proiectul de hotărâre privind achiziţionarea bunurilor de la HSR va fi discutat în următoarea şedinţă ordinară de Consiliu Local.

Povestea celui mai controversat subiect din administrația publică locală pare fără sfârșit, dar și fără explicații. Cel care a retras proiectul este chiar inițiatorul lui, primarul municipiului Botoșani. Ovidiu Portariuc nu a dat prea multe explicaţii, în timp ce viceprimarul Cosmin Andrei, cel care s-a ocupat de negocierea cu reprezentanţii firmei Hi Speed Recovery, a motivat că au apărut unele modificări.

“Am retras proiectul la solicitarea domnului viceprimar. Până acum consilierii locali au cerut retragerea, pentru reevaluare. S-a făcut reevaluarea, acum trebuie să ne prpunem o altă formulă. Consilierii decid, nu eu.” a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Pentru bunurile HSR, municipalitatea ar trebui să plătească 48.900 de euro, fără TVA.

“A fost o negociere pe care am avut-o cu operatorul care a prestat acest serviciu pe raza municipiului Botoşani. S-a ajuns la un rezultat prin care dumnealor propun ca plata pentru bunurile pe care vrem să le cumpărăm să se facă în două rate. O parte din bani să fie acordată la semnarea contractului, iar 20% după o perioadă de trei luni de zile, în care să asigure o garanţie pentru aceste bunuri. Acest subiect este în corelare şi cu organigrama de la DSPSA, iar acolo lucrurile nu sunt foarte clare în ceea ce priveşte partea de buget”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page