ImportantInfractional

LOCAL | Tânăr cercetat pentru abateri la regimul rutier

La data de 27.01.2019 poliţiştii Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza comunei G. Enescu un autovehicul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Vorniceni.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu îi aparţine, fiindu-i încredinţat de un tânăr de 20 de ani din aceeaşi localitate.

Totodată s-a constatat faptul că poliţa de asigurare a vehiculului este expirată.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior el fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele fiind ridicate de poliţişti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page