Importantsocial

INFRACTIONAL | Aproape două sute de femei au fost puse la adăpost de partenerii agresori

Poliţia Română a emis 150 de ordine provizorii de protecţie în cele zece zile de când a intrat în vigoare ordinul privind modalitatea de gestionare de către poliţişti a cazurilor de violenţă domestică.

Cele mai multe astfel de ordine au fost emise în Bucureşti, Braşov, Vâlcea, Brăila şi Sibiu, arată Poliţia Română.

Potrivit Poliţiei Române, în cele 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordinului comun M.A.I./M.M.J.S. nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare de către poliţişti a cazurilor de violenţă domestică, Poliţia Română a emis 150 de ordine provizorii de protecţie, dintre care peste 70% (105 ordine), în mediul urban.

Cele mai multe ordine provizorii de protecţie au fost emise în municipiul Bucureşti (18) şi în judeţele Braşov (18), Vâlcea (16), Brăila (13) şi Sibiu (10).

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat, vineri, că la sfârşitul anului trecut a fost aprobat Ordinul ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Muncii şi justiţiei sociale privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti.

“De la data de 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de 

protecţie a victimelor”, au precizat reprezentanţii IGPR.

Potrivit acestora, ordinul stabileşte procedura de intervenţie a poliţiştilor, de cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea violenţei domestice, metodologia de utilizare a formularului de evaluare a riscului şi procedura de emitere a ordinului de protecţie provizoriu, precum şi cea de punere în executare a acestuia, notează news.ro.

”Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane”, au mai precizat reprezentanţii IGPR, se arată pe www.observatortv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page