social

LOCAL | Târgurile de animale vii sunt interzise în toată ţara

Botoșănenii care intenționează să își vândă animalele în târguri ar trebui să aibă în vedere noile măsuri impuse de autoritățile, care au decis închiderea spațiilor de vânzare a animalelor vii.  Restricţia a fost impusă de autorităţi pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane.

De frica acestei boli, care i-ar fi lăsat fără carnea de Crăciun, mulţi din cei de la ţară şi-au tăiat animalele cu luni în urmă şi au depozitat carnea în congelator. Aşa se face că acum cumpărăturile s-au mutat în supermarketuri.

Specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor vor dispune măsuri specifice referitoare la respectarea legislației din domeniu cu privire la interzicerea și totodată sancționarea funcționării ilegale a aglomerărilor de animale de interes zootehnic, care au ca scop vânzarea animalelor vii. Din punct de vedere sanitar-veterinar se vor efectua controale în teritoriu și se vor sancționa contravențional administratorii acestor târguri/oboare care nu respectă legislația sanitară veterinară in vigoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page