Importantsocial

LOCAL Un medic dintr-un sat botoșănean a rămas fără cabinet, după ce Direcția de Sănătate Publică ,,a pus lacăt” după un control

În cursul primelor trei trimestre ale anului 2018, Serviciul de Control în Sănătate Publică (SCSP) din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani a efectuat 1091 de controale pe diferite domenii de activitate, conform planului tematic anual propus de către Ministerul Sănătății și planului județean propriu propus de către SCSP:
S-au efectuat:
– 57 controale pe apă. S-au aplicat 3 avertismente și 2 amenzi în valoare de 3800 lei.
– 14 controale în domeniul turismului și 8 controale pe ape de îmbăiere (piscine și ștranduri).
– 100 de controale care au vizat mediul de viață al populației (zone de locuit, colectare și depozitare deșeuri menajere, etc). S-au aplicat 3 avertismente.
– Mediul de muncă – 17 controale.
– În domeniul produselor cosmetice s-au efectuat 182 de controale pe produse cosmetic .
– În domeniul produselor biocide au fost efectuate 194 de controale.
– În domeniul învățământului au fost efectuate 206 controale, s-au dat 8 avertismente și s-au retras de la comercializare 11,43 kg de produse alimentare neconforme ca urmare a verificării societăților comerciale care funcționează în incinta unităților de învățământ.
– Unități sanitare cu excepția spitalelor (CMI-uri medici de familie, centre de permanență, unități de îngrijiri la domiciliu, cămine de bătrâni) – s-au efectuat 95 de controale, s-au aplicat 13 avertismente și 7 amenzi în valoare de 8500 lei și s-a suspendat activitatea unui punct de lucru al unui CMI – medic de familie din zona rurală.
– Unități sanitare cu paturi – s-au efectuat 5 controale (controale integrale pe spitale și secții exterioare ale acestora) și 4 recontroale. S-au aplicat 2 amenzi în valoare de 1000 de lei și un avertisment.
– Deșeuri periculoase – s-au efectuat 78 de controale. S-au aplicat 1 avertisment și 2 amenzi în valoare de 8000 de lei.
– În domeniul alimentului s-au efectuat 125 de controale (producători și ambalatori, distribuitori și transportatori, retaileri ).
– S-au mai efectuat 13 controale la diferite UAT-uri din județ pentru a se verifica modul de gestionare a deșeurilor menajere.
– De asemenea, s-au desfășurat și 4 acțiuni de control cu diferite autorități (Casa de Asigurări de Sănătate, Politia Județeană, DSVSA, Jandarmerie).
Cu stimă,

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page