ImportantInfractional

LOCAL | În perioada de dinaintea Sărbătorilor, tot mai mulți șoferi beți prinși de polițiști după ce au comis accidente în care și-au distrus mașinile

Perioada premergătoare Crăciunului îi inspiră negativ pe unii dintre șoferii botoșăneni, care în ultima săptămână nu s-au urcat la volan până nu s-au turmentat. Starea euforică a indus greșeli în trafic care nu au făcut victime, dar au avariat autoturismele în urma unor accidente. Joi, un bărbat de 59 de ani din municipiul Botoşani care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Tulbureni, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de depăşire a unui vehicul parcat regulamentar pe partea dreaptă a drumului, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus. În urma producerii accidentului au rezultat doar pagube materiale, fără victime omeneşti.

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 59 de ani şi negativ pentru cel de-al doilea conducător auto.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului

În aceeași zi, în cel de -al doilea municipiu al județului Botoșani, un    bărbat de 44 de ani din municipiul Dorohoi, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Victoriei din localitate, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism care rula regulamentar în faţa sa, împrejurare în care a intrat în coliziune cu acesta.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, valoare rezultată fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 44 de ani şi negativ pentru cel de-al doilea conducător auto. Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul respectiv are dreptul de a conduce vehicule suspendat Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului. Tot alcoolul l-a trimis  în arest pe un bărbat trecut de 50 de ani, care a furat o mașină din curtea firmei unde lucra și a pornit prin oraș, fără a avea permis de conducere. La data de 13.12.2018, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile faţă de un bărbat de 55 de ani din municipiul Botoşani, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea luării măsurilor legale.

         

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page