Localsocial

LOCAL | Biserica Vovidenia se implică în ajutorarea botoșănenilor aflați în necazuri și ispite. Oricine poate dona haine sau alimente

Preotul paroh al Bisericii Vovidenia din Botoșani îndeamnă toți oamenii cu suflet de creștin să contribuie în această lună la misiunea pe care și-au asumat-o enoriașii acestui lăcaș de cult de a aduce o brumă de bucurie în casa botoșănenilor care nu își pot permite o haină sau un cozonac, care nu își pot bucura copiii cu o masă îmbelșugată măcar de Sărbători.

Startul campaniei a fost dat la începutul lunii decembrie, când zeci de botoșăneni, care se află în ispite și necazuri, au primit câte un pachet consistent cu alimente sau haine.

Biserica Vovidenia, împreună cu credincioșii și închinătorii, a dorit ca, în zilele de 1 și 2 decembrie, Ziua Unirii și ziua prăznuirii trecerii la Domnul a marelui duhovnic pr. Cleopa Ilie,
să aducă bucurie câtorva botoșăneni aflați în ispite și necazuri. Peste 130 de persoane de la Așezământul social filantropic Vovidenia și de la Centrele de zi și de noapte aparținând municipalității, au primit hrană prin dragostea și generozitatea ,,unor oameni apropiați ai bisericii, buni creștini: Dl. Saucă Viorel, Dna. Ciofu Tamara, Dl. Răzvan Rotaru, Dl. Alupoaie Iustin, medici ai Maternității și ai Spitalului Județean”. Toți au încercat ca, dincolo de lucrurile obișnuite pe care le înfăptuiesc față de semeni și față de Dumnezeu, să ajungă și în aceste locuri în care domină întunericul și deznădejdea, singurătatea și marginalizarea. Ca niște oameni pe care Dumnezeu i-a învrednicit să-și poată câștiga traiul, să-i poată ajuta și pe cei neputincioși ca să poarte crucea vieții lor.

,,Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii (Ioan 13, 35).Biserica Vovidenia a încercat să împlinească aceste îndemnuri de unire prin dragoste în aceste zile de Sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei și de Centenar al Unirii. Pe lângă participarea la sfintele slujbe ale bisericii, ne-am amintit că mulți dintre semenii noștri sunt încercați de greutăți și neajunsuri. Pe unii îi ajutăm cu un cuvânt, pe alții cu o mângâiere sufletească, pe alții îi cercetăm în spitale, orfelinate, închisori, împlinind porunca Domnului Hristos.
Unora le oferim găzduire, altora haine și îmbrăcăminte, îngrijindu-ne ca toți să aibă parte de o bucurie în acest post al Crăciunului.

Aceasta este misiunea bisericii. Ii chem pe toți cei care ne pot ajuta, ca în această lună, să ne bucurăm cu toții de Nașterea Domnului. Un strop de bucurie, o rază de lumină și de mângâiere pentru fiecare creștin.

Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care ne ajută și să aibă milă de noi toți cu harul Său cel sfânt. Amin”, a îndemnat Pr. Partenie Apostoaie pe pagina de facebook a Bisericii Vovidenia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page