social

LOCAL | Muncitor luat cu ambulanța după ce a căzut la serviciu

Un botoșănean a ajuns miercuri la spital, după ce a căzut de pe o scară în timp ce se afla la locul de muncă. Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă ( ITM) Botoșani, bărbatul de 59 de an, cu o vechime în muncă de 8 ani, era angajat ca operator hidraulic, la o societate de asigurare utilităţi pentru populaţie.

Conform celor comunicate de către angajator, în jurul orei 8.50, în timp ce salariatul se urca pe o scară pentru a fixa un cablu, a căzut şi s-a accidentat la cap şi la mână.

Accidentatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, pentru investigaţii de specialitate şi tratament.

Evenimentul soldat cu incapacitate temporară de muncă va fi cercetat de către angajator, iar dosarul de cercetare va fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, conform cu prevederile Legii nr. 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, actualizată, şi H.G. nr. 1425/2006 actualizată, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page