ImportantLocal

LOCAL | INEDIT: Colinde şi zâmbete oferite la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă, la primul “Târg de Crăciun” FOTO!

Colinde, turtă dulce, ceai cald, parfum de iarnă… fără zăpadă, dar în spiritul sărbătorilor care se apropie! O atmosferă de basm a învăluit astăzi spaţiul de joacă din incinta Spitalului de Copii din Botoşani.

La Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a fost inaugurat primul Târg de Crăciun.

Copii, asistenţi, educatori şi artişti plastici botoşăneni au creat şi au expus decoraţiuni de Crăciun, pe care doritorii sunt aşteptaţi să le ia acasă, în schimbul unor donaţii în bani.

Au fost realizate la orele de terapie prin artă, spune artistul plastic Aida Aida Şuşter- Boţan:

“Terapia prin artă este foarte importantă. Îi ţine cu mintea ocupată şi îi ajută să scape de energiile negative în care sunt captivi. E important ca paceintul să aibă posibilitatea să se simtă util, să facă ceva care să âl ajute s se respecte mai mult. Încercăm să le facem  şederea în spital mai usoară, să se bucure… “

Târgul a fost deschis de Crăiasa Zăpezii, care a primit colindătorii: elevii voluntari de la Liceul “Alexandru cel Bun” şi de la Seminarul Teologic “Sf. Gheorghe”.

 “Acest Târg de Crăciun se vrea un spaţiu pentru perioada următoare care e atât de plină de evenimente frumoase, să ne desfăşurăm diverse activităţi, să colindăm, să urăm, să-l primim pe Moş Crăciun şi să aşteptăm anul care vine, sperăm noi, cu multă multă sănătate, realizări personale şi profesionale”, a declarat cordonatorul secţiei, medicul psihiatru Laura Jijie.

Ca orice gazde primitoare, cadrele medicale de la NPI, au împărţit musafirilor şi copiilor turtă dulce, acadele, măr copt şi ceai de lavandă.

tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (14) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (13) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (11) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (10) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (9) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (8) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (7) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (6) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (5) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (4) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (3) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (2) tARG DE cRACIUN- PSIHIATRIE (1)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page