ImportantLocal

LOCAL | Ministrul Finanţelor Publice în vizită la Botoşani!

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, s-a aflat astăzi, în vizită de lucru la Botoşani pentru a promova Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Au fost prezenţi prefectul Dan Nechifor, reprezentanţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Botoşani, ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, precum şi oameni de afaceri.

Anca Dragu a spus că cifra de afaceri în Botoşani şi numărul firmelor noi sunt în creştere în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul firmelor care îşi încetează activitatea este în scădere.

În acelaşi timp, ministrul finanşlor a amintit măsurile adoptate în acest an pentru sprijinirea fermierilor, a  operatorilor economici şi a învăţământului dual.

„Sprijinul pentru agricultură unul amplu în acest an. Am avut în august reducerea TVA pentru anumite operaţiuni ce au loc în procesul agricol, de la 20% la 9%”, a spus Anca Dragu.
„Cheltuieli pe care firmele le ocazionează cu pregătirea personalului să fie deduse din cheltuieli. Aici ne referim nu numai la primele şi premierele elevilor şi studenţilor, dar şi tot felul de echipamente pentru a pregăti personal la locul de muncă. Mediul de afaceri s-a plâns că şcolile profesionale s-au închis şi nu sunt facilităţi pentru ca firmele să-şi pregătească după propriile nevoi. Apoi, avem impozitul pe venit zero în cercetare-dezvoltare aplicativă şi am suspendat până în 2019 declaraţiile 329 A, 329 B, 393, mai mult, pentru eliminarea blocajelor firme am ridicat plafonul plăţilor şi încasărilor în numerar. De asemenea, am luat măsuri reparatorii şi am eliminat plata CASS de către persoanele fără venit, a adăugat Ministrul Finanţelor.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page