ImportantLocal

LOCAL | Vezi ce sume a primit judeţul Botoşani la rectificarea bugetară!

Guvernul a aprobat, miercuri, 23 noiembrie 2016, a doua rectificare bugetară din acest an.

Cei mai mulţi bani merg la Ministerul Agriculturii, administraţiile locale şi Ministerul Dezvoltării.

Din capitolul bugetar în care sunt sumele pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, județul Botoșani primește 3,8 milioane de lei, bani ce sunt destinați pentru susținerea sistemului protecției copilului – 2 milioane de lei, pentru susținerea centrelor sociale de asistență a persoanelor cu handicap – 1,6 milioane lei, pentru programul ”mere în școli” – 105.000 lei.

Suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale este de 31,978 milioane lei, județul Botoșani fiind printre județele cu cele mai mari sume alocate la acest capitol.

80% vor fi distribuiţi de către Direcția de Finanțe, către primării, pentru echilibrarea bugetelor.

Diferența urmează să fie repartizată primăriilor de Consiliul Județean în ședință extraordinară, pentru co-finanțări sau pentru programe de dezvoltare locală. Din aceste sume vor fi plătite și asigurate salariile din toate domeniile.

De asemenea, prin Ministerul Dezvoltării Regionale au fost alocate sumele pentru facturile nedecontate la acest moment, la lucrări ce au fost derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, astfel încât până la finele anului, toate aceste plăți să fie la zi.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page