ImportantLocal

LOCAL | Primăria Manoleasa primeşte bani din Fondul de rezervă al CJ

 

Consilierii județeni s-au duelat astăzi pe marginea unui proiect de hotărâre privind utilizarea fondului de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu județean.

Președintele Consiliului Județean Botoșani a iniţiat un proiect privind alocarea sumei de 265.000 de lei din fondul de rezervă pentru comuna Manoleasa, în vederea achitării de servicii de proiectare care au fost efectuate de o firmă pentru realizarea mai multor investiții la nivelul unității administrativ-teritoriale. Este vorba despre reabilitarea căminului cultural și modernizare de drumuri comunale, servicii pe care Primăria nu le-a achitat şi constructorul a solicitat intrarea unității administrativ-teritorile în starea de criză financiară.

Administraţia locală are conturile poprite și vistieria goală, aşa că a solicitat sprijin de la Consiliului Județean.

Consilierii PNL au votat împotriva acestei alocări: 

 “Nu mi se pare cel puțin moral să aprobăm din fondul de rezervă al județului pentru o comună, în condițiile în care constituirea lui este în general pentru calamități naturale. Am avut destule calamități și situații de calamități anul acesta încât puteam să utilizăm banii. Comuna Manoleasa cred că trebuie să găsească alte surse financiare să iasă din această situație de criză. De altfel, este un contract de proiectare încă din anul 2010, cred că este mai degrabă o situație de management defectuos acolo decât o situație de criză financiară.”, a spus liberalul Gheorghe Sorescu.

 “Situația trenează de mai multă vreme. Așteptăm să facem anchete sau ajutăm comuna Manoleasa să iasă din situația pe care nu actualul primar a generat-o? Este o situație de urgență și până ce facem noi analize să vedem cine sunt vinovații comuna s-ar putea să aibă probleme serioase!“, a spus consilierul social-democrat Gheorghe Vâzdoagă.

 Situația de la Manoleasa am analizat-o la constituirea bugetului pe anul 2016, ei nu au făcut atunci o solicitare pentru plata acestor sume, deși le aveau. Propunerea mea ar fi să se ducă această alocare, cum ar fi și legal și corect, în bugetul anului 2017 și Consiliul Județean va fi obligat să acorde cu prioritate sume unităților care au arierate. Să păstrăm fondul de rezervă pentru ce a fost constituit“, a spus Radu Judele.

Proiectul a fost votat cu 19 voturi pentru şi 16 împotrivă. Prin urmare, comuna Manoleasa va primi  265.000 de lei din cei 300.000 de lei aflați în fondul de rezervă al Consiliului Județean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page