ImportantLocal

LOCAL | 20 de persoane au ajuns la urgență, luna trecută, după ce au consumat droguri! Vezi ce măsuri au luat autoritățile pentru prevenirea consumului și traficului de droguri!

Pe parcursul lunii OCTOMBRIE 2016, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a constatat 3 infracţiuni de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept (art.4, alin. 1 din Legea nr. 143/2000), cu 3 făptuitori.

Actele de sesizare întocmite au fost predate către Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani în vederea continuării cercetărilor.

Cele 3 infracţiuni au fost constatate pe raza municipiului Botoşani, iar persoanele identificate sunt cunoscute ca fiind consumatori de substanţe etnobotanice.

Poliţia Locală a municipiului Botoşani a depistat, în data de 05.11.21016, ora O50, pe str. G. Enescu o persoană în vârstă de 23 de ani din localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani care se afla sub influenţa substanţelor psihoactive – a fost condus la sediul IPJ în vederea continuării cercetărilor.

La Biroul Vamal de Frontieră Stânca-Costeşti au fost desfăşurate activităţi pe această linie, atât pe intrarea în ţară, cât şi pe ieşirea din ţară. Nu s-au constatat încălcări ale legislaţiei în vigoare, în domeniul drogurilor şi substanţelor psihoactive.

La

Biroul Vamal de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu Poliţia de Frontieră se asigură un echipaj canin care efectuează controale pe linie antidrog câte 3 ore/zi în mod aleator la maşinile care tranzitează BVF Rădăuţi-Prut.

Nu s-au constatat încălcări ale legislaţiei în vigoare, în domeniul drogurilor şi substanţelor psihoactive.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani a efectuat controale la 20 unităţi de alimentaţie publică (baruri) – 8 baruri în municipiul Botoşani, 2 baruri în comuna Dersca şi câte 1 bar în următoare localităţi: Dorohoi, Victoria, Vîrfu Cîmpului, Săveni, Vorona, Cerviceşti, Truşeşti, Miorcani, Stăuceni şi Bucecea.

Nu s-au identificat încălcări ale legislaţiei privind utilizarea/comercializarea substanţelor/ produselor noi cu efecte psihoactive.

În luna octombrie s-au emis de către DIICOT-Biroul Teritorial Botoşani, 5 ordonanţe de includere în Programul integrat de asistenţă. Colectarea şi realizarea bazei de date la nivelul CPECA Botoşani a urgenţelor medicale şi a admiterilor la tratament înregistrate la unităţile spitaliceşti-au fost procesate şi introduse în baza de date 29 fişe de urgenţă din care: 11 pentru etnobotanice (4 minori şi 7 adulţi), 3 pentru abuz de medicamente, 4 pentru energizante şi insecticid şi 11 pentru alcool (4 cazuri la Spitalul de Psihiatrie Botoşani şi 7 cazuri cu intoxicaţii acute la Spitalul de Copii Botoşani).

La Spitalul de Psihiatrie Botoşani au fost înregistrate 4 fişe pentru admitere la tratament-alcool.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page